Statul Tuvalu va debuta cu trei sportivi la Jocurile Olimpice

Statul polinezian Tuvalu, cu o suprafaţă de numai 26 kilometri pătraţi, va participa în premieră la o ediţie a Jocurilor Olimpice, urmând să fie reprezentat la Beijing de o delegaţie formată din două atlete şi un halterofil, informează site-ul oficial al JO-2008.

29 afișări
Imaginea articolului Statul Tuvalu va debuta cu trei sportivi la Jocurile Olimpice

Statul Tuvalu va debuta cu trei sportivi la Jocurile Olimpice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei trei sportivi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Beijing sunt halterofilul Logona Esau şi atletele Asenate Manoa şi Okilai Tinilau.

Statul Tuvalu, format din cinci atoli şi patru insule recifale, este situat în partea central-vestică a Oceanului Pacific. Tuvalu s-a afiliat la Comitetul Internaţional Olimpic în 2007, cu ocazia Comitetului Executiv desfăşurat în Guatemala.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici