Video Steaua a câştigat la masa verde meciul cu Rapid (Video ProTV)

Comisia de Disciplină a FRF a decis, vineri noapte, după o şedinţă de aproape nouă ore, să acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, în derbiul cu Rapid, întrerupt în minutul 74, la scorul de 1-0, pentru giuleşteni, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect din tribună.

106 afișări
"În baza articolului 83.2, raportat la art. 34 din Regulamentul disciplinar al FRF, se sancţionează clubul Rapid cu pierderea jocului cu forfait, deci cu scorul de 0-3, şi cu o penalitate de 3.500 lei", a declarat preşedintele Comisiei de Disciplină a FRF, Daniel Marin Cernat.

De asemenea, clubul Rapid a fost sancţionat cu organizarea a două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise. "În baza articolului 83.3, litera d, raportat la articolul 82.1 şi 3, literele a şi c, din Regulamentul disciplinar al FRF, se sancţionează FC Rapid cu organizarea a două jocuri pe teren propriu fără accesul publicului şi o penalitate de 50.000 lei", a spus Cernat.

Totodată, potrivit articolului 51 din Regulamentul disciplinar al FRF, mijlocaşul echipei Steaua, Florin Lovin, a fost suspendat patru meciuri şi amendat cu 6.500 lei. Această suspendare se adaugă celei de două etape şi penalizării de 3.000 de lei, dictate miercuri de Comisia de Disciplină, după un fault dur comis de jucătorul stelist în meciul cu UTA Arad.

"A fost o decizie foarte grea, apărările celor două cluburi au fost foarte bine şi profesionist făcute", a mai spus Daniel Marin Cernat.

Surse federale au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că gruparea Rapid a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a FRF cu pierderea la masa verde, scor 0-3, a derbiului cu Steaua, deoarece nu a asigurat protecţia arbitrilor şi a echipei oaspete. "Hotărârea comisiei s-a dat numai pe aspectul neluării măsurilor de protecţie a echipei vizitatoare şi a arbitrilor, fapt ce a dus la oprirea jocului. Comisia nu s-a pronunţat asupra deciziei arbitrului de a opri meciul, întrucât nu a avut competenţa pentru judecarea deciziei. Competenţa asupra deciziilor arbitrului aparţine CCA. Însă acest organism nu a avut curajul să decidă dacă hotărârea arbitrului a fost sau nu regulamentară. Le-a fost frică, ştiind că articolele 51 şi 66 prevăd că CCA judecă deciziile arbitrilor", au declarat sursele citate.

Mijlocaşul stelist Lovin a fost suspendat de Comisia de Disciplină a FRF pentru gesturi care au provocat publicul de pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, potrivit surselor citate.

Astfel, după deciziile Comisiei de Disciplină, echipa Rapid va juca fără spectatori meciurile cu Ceahlăul Piatra Neamţ, programat sâmbătă, la ora 20.45, în etapa a XXVI-a a Ligii I, şi cu Poli Iaşi, programat la 9 aprilie, în etapa a XXVIII-a.

Clubul Rapid poate face apel în termen de cinci zile.

Partida Rapid-Steaua s-a disputat la 20 martie, în etapa a XXIV-a a Ligii I. În urma hotărârii de vineri, echipa Steaua, care ocupă locul doi în clasamentul Ligii I, s-a apropiat la trei puncte de liderul CFR Cluj, care are 56 de puncte, iar Rapid rămâne pe locul 4, cu 45 de puncte, cu unul mai puţin decât Dinamo, aflată pe poziţia a treia.

Comisia de Disciplină a FRF a judecat, vineri, începând de la ora 17.00, cazul derbiului Rapid-Steaua, verdictul fiind anunţat sâmbătă, la ora 01.50.

Judecarea cazului derbiului Rapid - Steaua s-a amânat, miercuri, deoarece Comisia de Disciplină s-a declarat necompetentă să judece o plângere a giuleştenilor. Rapid a formulat o plângere împotriva deciziei arbitrului, considerând că decizia sa de a întrerupe meciul este neregulamentară. Comisia de Disciplină şi-a declinat competenţa şi a cerut Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) să se pronunţe dacă Deaconu a procedat regulamentar atunci când a suspendat partida Rapid-Steaua. CCA a hotărât, vineri la prânz, că decizia arbitrului Alexandru Deaconu de a opri meciul Rapid - Steaua a fost corectă.

Centralul Alexandru Deaconu a suspendat meciul Rapid - Steaua, în minutul 74, la scorul de 1-0, după ce a fost lovit cu un obiect aruncat din tribună. Decizia sa a stârnit nemulţumirea giuleştenilor şi a mai multor oameni de fotbal, care l-au acuzat că a făcut "jocurile" Stelei, echipă unde evoluat ca junior. Oficialii rapidişti cereau Comisiei de Disciplină a FRF reluarea jocului din minutul 74, de la scorul de 1-0 pentru formaţia giuleşteană, în timp ce steliştii au solicitat să câştige meciul cu scorul de 3-0, la masa verde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici