Steaua a învins Grasshopper, SCOR 1-0, în play-off-ul Ligii Europa

Formaţia Steaua Bucureşti a câştigat, scor 1-0 (0-0), meciul susţinut, joi seară, pe teren propriu, în compania echipei elveţiene Grasshopper Zurich, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa.

29 afișări
Imaginea articolului Steaua a învins Grasshopper, SCOR 1-0, în play-off-ul Ligii Europa

Steaua a învins Grasshopper, SCOR 1-0, în play-off-ul Ligii Europa

Golul echipei Steaua a fost marcat, în minutul 71, de Bogdan Stancu, cu un şut în vinclu de la aproximativ 25 de metri, lateral dreapta.

Steaua: 12. Tătăruşanu - 3. Emeghara, 4. Abrudan, 23. Geraldo, 14. Latovlevici - 5. D. Stoica, 26. Bicfalvi - 16. Nicoliţă (8. Răduţ '66), 28. B. Stancu (20. Angelov '84), 10. Cr. Tănase - 9. Kapetanos (24. B. Surdu '51). Antrenor: Ilie Dumitrescu.

Grasshopper Zurich: 1. Konig - 2. Voser, 4. Paulinho, 6. Smiljanici, 3. Menezes - 35. Salatici - 9. Lang (7. I. Emeghara '89), 5. Colina (8. Abrashi '46), 15. Cabanas, 31. Zuber (25. Adili '69) - 11. Rennella. Antrenor: Ciriaco Sforza.

Cartonaşe galbene: Surdu '90+1 / Salatici '90+1

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Suedia, condusă la centru de Jonas Eriksson, ajutat la cele două linii de Mathias Klasenius şi Joakim Flink. Arbitru de rezervă a fost Markus Strömbergsson.

Pe stadionul "Steaua" au fost prezenţi aproximativ 18.000 de spectatori, printre care s-au aflat 150 de fani elveţieni.

Spre deosebire de ultimul meci disputat de Steaua pe teren propriu, în campionat, cu Victoria Brăneşti, pe stadion au fost prezenţi, joi, membrii ambelor galerii, Peluza Sud şi Peluza Nord. Fanii de la Peluza Sud au afişat bannere cu următoarele mesaje: "Mulţumim gloriilor pe care le iubim, pentru realitatea pe care o dispreţuim", "Dacă am fi cântat manele, voi aţi fi dansat pe ele. Cu Ilie fantezie, se ştieee".

Înainte de debutul meciului, preşedintele FC Steaua, Helmuth Duckadam, a ţinut să le transmită suporterilor un mesaj de la microfonul stadionului: "Vă mulţumesc personal că sunteţi alături de Steaua, doar împreună putem reuşi, doar împreună putem învinge".

Galeria de la Peluza Nord a scandat împotriva finanţatorului Gigi Becali: "Becali pleacă din Ghencea" şi "Gigi, Gigi, lasă-ne". Ei au fost aprostrofaţi de suporterii de la Tribuna I, cei din peluză răspunzând: "Voi sunteţi sclavii lui Gigi".

Căpitanul echipei Steaua, Bănel Nicoliţă, a fost huiduit în momentul în care a fost înlocuit, fanii stelişti cerând insistent încă de la începutul reprizei secunde ca Mihai Răduţ să intre pe teren.

La scorul 0-0 în repriza secundă, galeria stelistă a scandat numele fostului antrenor, Victor Piţurcă.

Jucătorul bulgar Stanislav Angelov şi-a făcut debutul la Steaua într-un meci oficial.

Partida retur este programată la 26 august, la Zurich.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici