Steaua - Ceahlăul, scor 1-3

Formaţia Steaua Bucureşti a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 1-3 (1-1), partida susţinută, pe teren propriu, în faţa formaţiei Ceahlăul Piatra Neamţ, marcată de incidentele create de suporterii echipei din Bulevardul Ghencea, care au dus la întreruperea meciului pentru zece minute.

90 afișări
Imaginea articolului Steaua - Ceahlăul, scor 1-3

Steaua - Ceahlăul, scor 1-3 (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Kapetanos '14, pentru Steaua, respectiv Onciu '44, Vasilache '76 şi Bădescu '85, pentru Ceahlăul.

1-0: Kapetanos a şutat de la marginea careului mic, după o pasă printre fundaşi a lui Nicoliţă.

1-1: Onciu a înscris cu un şut la colţul scurt.

În minutul 69, Steaua a rămas în inferioritate numerică, prin eliminarea lui Bănel Nicoliţă, pentru un fault asupra lui Ciprian Vasilache. Jucătorul Stelei a primit al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu.

1-2: Zapata a încercat să degajeze balonul, care l-a lovit însă pe Vasilache şi a intrat în plasă.

1-3: Bădescu a majorat diferenţa cu un şut sub transversală de la aproximativ 11 metri lateral dreapta.

Steaua: 1. Zapata - 4. Golanski (77. Art. Karamyan '73), 5. Jelev, 17. Baciu, 18. Marin - 7. Szekely, 8. Ov. Petre (14. Toja '82), 19. Pleşan, 16. Nicoliţă - 10. Tănase (24. Surdu '58), 9. Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Ceahlăul: 22. Villadsen - 3. Dikaba, 24. Forminte, 17. Viţelaru, 4. Al. Dragomir, - 18. Balde - 15. Bădescu, 23. Onciu, 10. Vasilache, 25. Ibrahim (16. Jeremici '66) - 19. Mulisa (6. Achim '83). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Cartonaşe galbene: Nicoliţă '60, '69, Ov. Petre '73 / Vasilache '45, Dragomir '54, Dikaba '60, Bădescu '75

Cartonaş roşu: Nicoliţă '69.

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Eduard Dumitrescu, Nicolae Megheşan (asistenţi) - Radu Petrescu (rezervă).

Observatori: Gheorghe Nedelescu şi Dan Petrescu.

Supervizor: Adalbert Kassai.

La partidă au asistat aproximativ 16.000 de spectatori.

Membrii galeriei de la Peluza Sud au afişat, la începutul meciului, un baner cu mesajul "Un club curat, mai presus de toate", iar din minutul 20, au scandat împotriva finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali. De asemenea, fanii echipei de la tribuna a doua au fost afişat mesajul "Pleacă din Ghencea".

În prima repriză, suporterii de la Peluza Nord au afişat şi ei un baner cu mesajul "Peluza e prima voce, jos cenzura, acţiunile tale ne alimentează ura", dar au încurajat echipa pe tot parcursul meciului, iar, în pauza partidei, aceştia l-au contestat pe Gigi Becali.

Meciul dintre cele două echipe a fost marcat de conflictul existent între fanii stelişti şi finanţatorul Gigi Becali.

Astfel, fanii prezenţi la peluza Sud a stadionului au început că arunce cu bulgări de zapadă în jucătorii echipei Ceahlăul, care efectuau încălzirea, cu aproximativ 15 minute înainte de începerea partidei.

Începând din minutul 50, crainicul stadionului a făcut apel la suporterii stelişti să nu mai arunce cu bulgări în teren, însă fanii au continuat aceste acţiuni. În minutul 61, antrenorul echipei Ceahlăul, Gheorghe Mulţescu, a intrat în teren, solicitându-le jucătorilor săi să părăsească suprafaţa de joc, pentru că se aruncau bulgări. Arbitrul central al întâlnirii, Istvan Kovacs, i-a făcut semn tehnicianului că este trimis în tribune, însă jucătorii echipei Ceahlăul au părăsit terenul.

După ce arbitrul a fluierat întreruperea meciului, jucătorul Janos Szekely a avut o altercaţie cu mai mulţi membri din staff-ul echipei Ceahlăul, în special cu fostul preparator fizic al echipei din Bulevardul Ghencea, Yuksel Yesilova.

Partida a fost reluată după aproximativ 15 minute.

După golul marcat de Vasilache în minutul 76, Becali a părăsit nervos stadionul.

După golul marcat de Bădescu, mai mulţi suporteri au părăsit tribunele, iar mulţi dintre cei rămaşi au aruncat din nou cu bulgări în teren, unul dintre acestea lovindu-l pe Stoichiţă. De asemenea, mai mulţi suporteri i-au cerut demisia tehncianului echipei Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici