Steaua - Rapid, scor 1-1 - GALERIE FOTO

Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul susţinut, duminică, pe teren propriu, în compania formaţiei Rapid Bucureşti, în derbiul etapei a XI-a a Ligii I, disputat fără spectatori. Golurile au fost înscrise de Dayro Moreno '59, pentru gazde, respectiv Herea '28, pentru formaţia oaspete.

491 afișări
Imaginea articolului Steaua - Rapid, scor 1-1 - GALERIE FOTO

Steaua - Rapid, scor 1-1 (Imagine:Bogdan Maran/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

0-1: Spadacio a executat un corner de pe partea stângã, balonul a fost deviat de un jucător de la Rapid şi a ajuns la Herea, care a marcat din 6 metri.

1-1: Dayro Moreno a marcat după un dublu şut, arbitrul austriac Stefan Messner a validat golul înainte ca balonul să intre în plasă.

Steaua: 1. Zapata - 4. Golanski (9. Kapetanos '57), 24. Ghionea, 17. E. Baciu, 5. I. Rada - 7. Szekely (21. Ochiroşii '85), 22. M. Pleşan (25. Onicaş '74), 14. Toja, 16. Nicoliţă - 23. D. Moreno, 11. Surdu. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Rapid: 33. Bornescu - 2. Helder, 3. R. Fernandes (5. Mardare '54), 28. Ad. Iordache, 19. Bozovici - 23. M. Constantin - 29. Buga, 30. Spadacio, 15. C. Lazăr (6. Matici '81), 10. Herea (20. Grigore '46) - 11. Ioniţă. Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonaşe galbene: Ghionea '27, Szekely '29, Toja '38 / Buga '45, M. Constantin '63, Ioniţă '78.

Arbitri: Stefan Messner (central) - Markus Mayr, Gerd Adanitsch (asistenţi) - Robert Dumitru (rezervă).

Observatori: Alexandru Boc, Stan Prodan.

Supervizor: Alexandru Kassai.

La începuul partidei, jucătorii echipei Rapid au afişat un baner cu mesajul "Cu toţi alături de Cristi!", în sprijinul unui suporter al formaţiei giuleştene, care a suferit un accident rutier înaintea partidei cu CFR Cluj, din etapa precedentă.

O lojă a stadionului Steaua a fost ocupată de invitaţii clubului Rapid, aceştia încurajând formaţia giuleşteană pe toată durata partidei.

La partidă au mai asistat prinipalul acţionar al FC Rapid, George Copos, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi antrenorul secund al echipei naţionale, Bogdan Stelea.

Stoichiţă: Este un rezultat care pare echilibrat, dar puţin mincinos după numărul ocaziilor

"A fost un meci frumos, ei au fost mai siguri în prima repriză, dar nu au avut multe ocazii. Noi am fost statici la început şi am fost nevoit să schimb sistemul. A doua repriză am jucat doar cu trei fundaşi şi l-am folosit pe Rada într-o poziţie care nu-i convine. Din păcate, ratările ne-au împiedicat să câştigăm meciul. Mă îngrijorează lipsa de clarviziunie în terminarea fazelor. În meciurile următoare, trebuie să recuperăm ce am stricat în primele etape. A doua repriză le-am fost net superiori. Kapetanos nu a fost titular nu pentru că sunt nemulţumit de el ci pentru că am considrat că e obosit. El a jucat toate meciurile de la început, de când sunt eu. Pleşan nu a jucat rău, sunt mulţumit de el. Este un rezultat care pare echilibrat, dar puţin mincinos după numărul ocaziiilor", a spus Stoichiţă.

Mihai Stoichiţă a precizat că nu a auzit niciun fluier al arbitrului înainte de golul egalizator al lui Dayro Moreno. "Eu nu am auzit niciun fluier înainte de golul lui Dayro. O fi fluierat vreunul din tribună. A fost un gol perfect valabil", a menţionat antrenorul.

Tehnicianul grupării "roş-albastre" a susţinut că partida cu Rapid, disputată fără spectatori, a semănat cu un meci de pregătire din Cipru.

"Îmi pare tare rău că nu au fost suporteri, aş fi preferat ca unii dintre ei să-mi adreseze invective, dar să fie meciul cu suporteri. A părut ca un meci din Cipru, din perioada de pregătire. Domnul Becali a venit în cabină la sfârşitul meciului şi i-a felicitat pe băieţi pentru repriza a doua. Nu mă gândesc încă la meciul cu Timişoara, trebuie să câştigăm meciul cu Bistriţa. Cupa este un obiectiv foarte important pentru mine. Voi da şansa şi altor jucători cu Bistriţa, sunt mulţi care sunt obosiţi după acest meci şi vreau să-i păstrez în perspectiva meciului cu Timişoara", a mai spus Mihai Stoichiţă.

Întrebat despre şansele echipei Steaua de a se califica în primăvara europeană, Stoichiţă a răspuns: "O calificare în primăvara europeană este perfect valabilă încă. Eu am spus de mai mult timp că Fener e mai puternică decât Galatasaray. Nu ne ducem să ne predăm la Fenerbahce. Din păcate, n-am cum să-i trec pe lista UEFA pe Ovidiu Petre, Pleşan şi Tudose. Eu aşa am găsit lista aici".

Hizo: Am făcut multe greşeli pe faza de construcţie

"Mi-a fost foarte teamă de acest meci. Noi veneam după un eşec, nemeritat în opinia mea, acasă. A fost o săptămână în care a trebuit să-mi remontez băieţii. Am început jocul bine, am condus cu 1-0, însă l-am terminat prost. La faza golului, arbitul a fluierat înainte să intre mingea în poartă, nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Am făcut multe greşeli pe faza de construcţie şi am plătit pentru asta. Suntem mulţumiţi cu acest egal, puteam să şi câştigăm, dar e bine că am luat şi un punct", a spus Hizo.

Viorel Hizo a menţionat că a lucrat cu Marius Constantin toată săptămâna premergătoare meciului cu Steaua. "L-am pregătit pe Marius Constantin toată săptămâna să joace pe acest post, aveam nevoie de un om cu calităţile lui în meciul ăsta. Sunt mulţumit de prestaţia lui. La rândul lui, Herea a intrat nerefăcut complet şi s-au făcut eforturi mari ca el să joace măcar o repriză. Nu ştiu dacă s-a simţit lipsa lui Cesinha, el are un gol, iar Herea şi Buga au câte şase", a precizat antrenorul formaţiei giuleştene, care s-a declarat încântat de evoluţia portarului Mircea Bornescu, la primul său meci în tricoul formaţiei Rapid.

Tehnicianul grupării giuleştene a susţinut că Steaua joacă altfel de la instalarea lui Mihai Stoichiţă. "Steaua joacă altceva de la venirea lui Stoichiţă, are două viteze în plus. Steaua nu mai e cea care juca acum cinci etape, iar azi mi s-a părut mai bună şi decât în meciul cu Fener", a mai spus Hizo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici