Steaua va juca fără spectatori meciurile cu Pandurii şi Gloria Bistriţa

Comisia de Disciplină a LPF a sancţionat, miercuri, gruparea FC Steaua cu două jocuri fără spectatori şi 40.000 de lei penalitate financiară, pentru torţele şi fumigenele aruncate pe gazon din tribune la meciul cu Dinamo, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele comisiei, Ion Neagu.

17 afișări
Imaginea articolului Steaua va juca fără spectatori meciurile cu Pandurii şi Gloria Bistriţa

Steaua va juca fără spectatori meciurile cu Pandurii şi Gloria Bistriţa (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, Steaua va jucă fără spectatori meciurile cu Pandurii Târgu Jiu (etapa a VII-a) şi Gloria Bistriţa (etapa a IX-a).

De asemenea, pentru incidentele create de suporterii rapidişti la meciul Astra Ploieşti - Rapid, clubul organizator Astra a fost sancţionat cu o etapă cu porţile închise şi 40.000 lei penalitate financiară. "Rapidul a fost clubul vizitator şi nu a organizat deplasarea şi cumpărarea biletelor suporterilor rapidişti la meciul cu Astra, motiv pentru care gruparea oaspete nu poate fi trasă la răspundere, chiar dacă suporterii acesteia au fost cei care au creat incidentele. Fanii echipei Rapid au fost sancţionaţi de Jandarmerie la momentul respectiv, dar asta nu este treaba noastră", a declarat Neagu.

Astra Ploieşti va juca fără spectatori meciul cu Unirea Alba Iulia, din etapa a VII-a.

Cazul Unirea Urziceni - Marian Iancu a fost clasat.

"Domnul Marian Iancu a dat o dezminţire pe site-ul oficial al clubului timişorean, în care spune că nu l-a jignit pe domnul Bucşaru şi că nu a afirmat că acesta seamănă cu domnul Penescu, motiv pentru care cazul a fost clasat", a explicat Neagu.

Jucătorii Laurenţiu Iorga şi Ioan Sergiu Costin (Oţelul Galaţi), eliminaţi în meciul cu Unirea Urziceni, au primit câte o etapă suspendare şi 740 lei penalitate finmanciară, la fel ca şi jucătorul Viorel Marius Popa (Internaţional Curtea de Argeş), care a primit cartonaşul roşu în partida cu FC Braşov.

Comisia a amânat, pentru data de 16 septembrie 2009, judecarea cazului prin care FC Vaslui solicitase ratificarea unei sancţiuni cu 25 la sută din salariul anual pentru jucătorii săi Duşan Kuciak, Hristijan Kirovski, Stanislav Genchev, Milos Pavlovic, Ognadon Serge Akakpo şi Silviu Bălace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici