Ştefania Stănilă, în vârstă de 15 ani, cea mai tânără participantă la CM de gimnastică de la Antwerp

Gimnasta Ştefania Alina Stănilă, în vârstă de 15 ani, va fi cea mai tânără participantă la Campionatul Mondial din Belgia, care debutează în 30 septembrie, lotul feminin al României incluzându-le şi pe Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa.

344 afișări
Imaginea articolului Ştefania Stănilă, în vârstă de 15 ani, cea mai tânără participantă la CM de gimnastică de la Antwerp

Ştefania Stănilă, la 15 ani, cea mai tânără participantă la CM de gimnastică de la Antwerp (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Ştefania Alina Stănilă, care o înlocuieşte în lotul României pe Diana Bulimar, accidentată, va împlini 16 ani în 27 decembrie.

La 16 ani neîmpliniţi, gimnasta legitimată la CNS Cetate Deva şi care face parte din lotul olimpic de la începutul acestui an, va fi cea mai tânără participantă la CM de la Antwerp, potrivit anunţului de luni al forului internaţional de profil (FIG).

La nivel de reprezentare cu lotul naţional, Ştefania Stănilă a obţinut medalia de argint la CE de junioare din 2012, Mondialul de senioare de la Antwerp fiind primul din cariera sa.

Lotul României pentru CM din Belgia le mai include pe Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa, astfel că gimnastele tricolore vor evolua astfel: Sandra Izbaşa la sărituri şi sol, Larisa Iordache la toate aparatele, iar Ştefania Stănilă la bârnă şi sol.

FIG a mai anunţat că cea mai vârstnică gimnastă participantă la CM din Belgia va fi uzbeka Oksana Chusovitina (38 de ani), respectiv, la masculin, slovenul Mitja Petkovsek (36 de ani). De asemenea, cel mai tânăr gimnast înscris va fi niponul Kenzo Shirai (17 ani).

CM de la Antwerp va debuta în 30 septembrie, cu participarea a 410 gimnaşti (269 băieţi şi 141 fete), urmând să se acorde medalii în finalele pe aparate şi în cele la individual-compus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici