Steven Gerrard a semnat. Fostul jucător va antrena în Premier League

Clubul englez de fotbal Aston Villa a anunţat joi la amiază, pe site-ul grupării, numirea oficială a lui Steven Gerrard în funcţia de antrenor principal. Gerrard a condus Glasgow Rangers la titlul de campioană în Scottish Premiership în sezonul trecut, terminând campania neînvinsă în campionat.

501 afișări
Imaginea articolului Steven Gerrard a semnat. Fostul jucător va antrena în Premier League

Steven Gerrard a semnat. Fostul jucător va antrena în Premier League

„În vârstă de 41 de ani, Gerrard şi-a atras mulţi admiratori, pentru activitatea sa de transformare a soartei giganţilor din Glasgow, implementând în acelaşi timp un stil de fotbal atractiv şi ofensiv.”, scriu cei de la Villa, în comunicat.

Gerrard, care s-a bucurat de o carieră strălucitoare de jucător la Liverpool, a devenit antrenorul lui Rangers în 2018, după ce a fost antrenor la academia lui Liverpool.

Directorul executiv a lui Aston Villa, Christian Purslow a declarat: „Consiliul de administraţie al Aston Villa este încântat să îl numească pe Steven ca noul nostru antrenor principal.

De când a trecut la antrenorat, după ilustra sa carieră de jucător, Steven a început prin a gestiona şi a dezvolta tineri jucători de top în Academia Liverpool FC, o experienţă pe care o apreciem foarte mult la Aston Villa.

A luat apoi decizia curajoasă de a se testa în mediul intens şi sub presiunea Old Firm-ului scoţian. Reuşita sa ulterioară, câştigarea titlului în Premiership cu Glasgow Rangers, ne-a atras cu adevărat atenţia, la fel ca şi experienţa sa în Europa.

A fost foarte clar în discuţiile noastre cu el că ambiţiile de antrenor, filozofia şi valorile lui Steven se potrivesc în totalitate cu cele ale lui Aston Villa.

Suntem încântaţi că a fost de acord să ne conducă în următoarea fază a planurilor noastre ambiţioase, în timp ce încercăm să construim pe baza progreselor făcute de când Nassef Sawiris şi Wes Edens au preluat clubul în 2018.

Steven Gerrard a declarat: "Aston Villa este un club cu o istorie şi o tradiţie bogată în fotbalul englezesc şi sunt extrem de mândru să devin noul său antrenor principal.

În conversaţiile mele cu Nassef, Wes şi restul consiliului de administraţie, a fost evident cât de ambiţioase sunt planurile lor pentru club şi aştept cu nerăbdare să îi ajut să îşi atingă obiectivele.

Aş dori să-mi exprim recunoştinţa sinceră faţă de toţi cei asociaţi cu Glasgow Rangers, pentru că mi-au oferit oportunitatea de a conduce un club de fotbal atât de emblematic.

Faptul că i-am ajutat să obţină cel de-al 55-lea titlu de campionat, un record, va ocupa întotdeauna un loc special în inima mea. Aş dori să le urez jucătorilor, personalului şi suporterilor tot ce este mai bun pentru viitor."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici