Suporter al echipei ŢSKA Moscova, ucis. 100 de persoane au fost reţinute

Poliţia rusă a reţinut, sâmbătă, o sută de tineri în apropiere de Kremlin de la Moscova, din care unii aveau arme şi bare de fier, apelul la manifestaţie fiind lansat pe site-uri naţionaliste după uciderea unui fan al formaţiei ŢSKA Moscova.

190 afișări
Imaginea articolului Suporter al echipei ŢSKA Moscova, ucis. 100 de persoane au fost reţinute

Suporter al echipei ŢSKA Mo scova, ucis. 100 de persoane au fost reţinute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poliţia din Moscova a împiedicat o manifestare neautorizată la piaţa Manej (din apropiere de Kremlin). O sută de persoane au fost reţinute şi duse la secţie", a anunţat poliţia, citată de Ria Novosti.

Potrivit sursei citate, unii tineri reţinuţi aveau asupra lor fumigene, bare de fier şi pistoale cu gloanţe de cauciuc.

Surse din cadrul forţelor de ordine au afirmat că poliţiştii au dorit să reţină preventiv persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, aflate la faţa locului, după apelurile la manifestaţie lansate în această săptămână.

Aceste apeluri au apărut pe site-uri naţionaliste după moartea unui tânăr suporter al echipei ŢSKA Moscova, ucis duminica trecută cu o lovitură de cuţit într-un centru comercial.

Crima a fost atribuită de aceste site-uri unui bărbat originar din Daghestan, lucru dezminţit de poliţie.

Rusia a cunoscut un val de manifestaţii naţionaliste şi conflicte xenofobe la finalul anului 2010, după moartea unui tânăr suporter, într-un incident la Moscova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici