Suporteri croaţi veniţi la meciul FC Timişoara - Dinamo Zagreb, reţinuţi pentru violenţe

Şase suporteri ai echipei Dinamo Zagreb au fost reţinuţi, joi seară, la Timişoara, unde au venit pentru a asista la meciul cu FC Timişoara, după ce s-au bătut cu suporterii echipei bănăţene, în centrul oraşului.

68 afișări
Imaginea articolului Suporteri croaţi veniţi la meciul FC Timişoara - Dinamo Zagreb, reţinuţi pentru violenţe

Suporteri croaţi veniţi la meciul FC Timişoara - Dinamo Zagreb, reţinuţi pentru violenţe (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Mobile Timişoara, Daniela Stanciu, a declarat, joi seară, corespondentului MEDIAFAX că şase suporteri ai echipei Zagreb Dinamo au fost reţinuţi după ce s-au bătut cu suporterii FC Timişoara în centrul oraşului.

"Peste 350 de jandarmi au fost detaşaţi la Stadionul «Dan Păltinişanu» ca să menţină ordinea la meciul FC Timişoara - Dinamo Zagreb, dar a fost solicitată intervenţie rapidă în centrul oraşului, unde, în două locuri diferite, au izbucnit conflicte între suporterii timişoreni şi cei croaţi. Au fost reţinute şase persoane care urmează ca să fie duse la Poliţie şi să fie supuse audierilor", a spus Daniela Stanciu.

Potrivit sursei citate, au fost solicitate mai multe ambulanţe pentru că patru din cei şase suporteri croaţi au avut răni la cap, pe spate sau la mâini, după ce s-au bătut cu sticle cu suporterii români.

Străzile din centrul Timişoarei au fost blocate de jandarmi pentru că, la un moment dat, suporterii croaţi s-au împrăştiat pe mai multe străzi, însă după aproximativ 40 de minute de la intervenţia jandarmilor, conflictul între cele două tabere de suporteri a fost aplanat, iar străzile au fost deblocate.

În cadrul etapei a doua a fazei grupelor Ligii Europa sunt programate în această seară următoarele partide: PSV Eindhoven - CFR Cluj (ora 20.00), FC Twente - Steaua (ora 20.00), FC Timişoara - Dinamo Zagreb (ora 22.05) şi FC Dinamo - Panathinaikos Atena (ora 22.05).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici