Suporterii Universităţii Craiova, opriţi de Jandarmerie la ieşirea de pe A1

Microbuzele cu care suporterii formaţiei Universitatea Craiova se deplasau la Bucureşti, pentru a urmări partida cu Dinamo, au fost oprite de reprezentanţii Jandarmeriei Române la ieşirea de pe autostrada Bucureşti - Piteşti.

24 afișări
Imaginea articolului Suporterii Universităţii Craiova, opriţi de Jandarmerie la ieşirea de pe A1

Suporterii Universităţii Craiova, opriţi de Jandarmerie la ieşirea de pe A1 (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Christian Ciocan, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că "şoferii microbuzelor au fost amendaţi pentru că numărul persoanelor transportate depăşea capacitatea admisă".

Reprezentanţii Poliţiei au oprit cele nouă microbuze cu care se deplasau suporterii Universităţii Craiova şi au solicitat şoferilor actele la control, primele măsuri luate fiind amendarea cu 300 lei şi o sancţiune complementară de 6 puncte pentru transportarea unui număr mai mare de persoane decât cele prevăzute de lege. "La intrarea pe Bulevardul Iuliu Maniu au fost oprite nouă microbuze care transportau aşa-zişi suporteri ai echipei Universitatea Craiova. Şoferilor le-au fost verificate licenţele de transport după care au fost amendaţi cu 300 lei şi 6 puncte penalizare pentru că au depăşit numărul de persoane pe care îl transportau", a spus Ciocan.

Christian Ciocan a precizat că a contactat reprezentanţii celor două cluburi, iar suporterii nu vor avea acces în incinta stadionului dacă nu au bilete. "Am luat legătura cu oficialii clubului Dinamo, care ne-au confirmat ca nu vor permite accesul în stadion al suporterilor dacă aceştia nu au bilete. Am vorbit şi cu cei de la Craiova, care au subliniat că aceştia nu fac parte din galeria Universităţii, iar dacă cei de la Dinamo îi vor lăsa să intre pe stadion o vor face pe răspunderea lor", afirmat reprezentantul Poliţiei.

Clubul Universitatea Craiova a trimis, miercuri, un fax grupării Dinamo Bucureşti prin care anunţa că nu va organiza deplasarea suporterilor proprii la meciul dintre cele două echipe, programat sâmbătă, de la ora 20.45, contând pentru etapa a VI-a a Ligii I. După primirea faxului, clubul Dinamo a anunţat că, fiind un meci cu grad maxim de risc, accesul spectatorilor în sectoarele rezervate galeriei oaspete va fi interzis, iar spectatorii având asupra lor însemne ale clubului Universitatea, tricouri, fulare, eşarfe, banere, constituiţi în grupuri în alte sectoare ale stadionului, vor fi evacuaţi pentru a evita eventualele incidente cu suporterii dinamovişti.

Universitatea Craiova întâlneşte, sâmbătă, de la ora 20.45, în deplasare, într-un meci contând pentru etapa a VI-a a Ligii I, formaţia Dinamo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici