Surpriză imensă la startul Raliul Sibiului. Favoritul local Raul Badiu, gata pentru un rezultat istoric

Unul dintre cei mai talentaţi piloţi de raliuri din România, Raul Badiu, ultimul tricolor care a concurat în Mondial, va concura în premieră cu un model cu o configuraţie de ultimă generaţie, Skoda Fabia Rally2, chiar acasă la Sibiu, în runda care va debuta mâine după amiază pe macadam.

396 afișări
Imaginea articolului Surpriză imensă la startul Raliul Sibiului. Favoritul local Raul Badiu, gata pentru un rezultat istoric

Surpriză imensă la startul Raliul Sibiului. Favoritul local Raul Badiu, gata pentru un rezultat istoric

Badiu a reuşit o mare surpriză anul trecut, reuşind să impresioneză pe macadam, cu un model Mitsubishi Lancer, luptând în permanenţă pentru primele poziţii şi chiar a câştigat câteva probe speciale ale etapelor. Între 2018 şi 2021, Badiu (31 de ani) a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Sibianul nu a mai pilotat niciodată un model Rally2, astfel că ochii fanilor vor fi aţintiţi pe timpii pe care acesta îi va obţine la raliul de casă.

Raul Badiu şi copilotul său, Rareş Fetean, pornesc în Campionatul Naţional de Raliuri Betano odată cu Raliul Sibiului Bilstein, cursa de casă a echipajului. Chiar dacă planul celor presupunea startul cu un model Mitsubishi Lancer EVO, cursa din acest weekend aduce un material de concurs nou pentru sibieni.

Raul Badiu şi Rareş Fetean vor porni pe o Skoda Fabia R5, o maşină de top la nivel naţional. La primul contact în regim de concurs cu Fabia R5, Raul Badiu va considera întreg raliul de la Sibiu ca o descoperire a maşinii. Sibianul îşi propune un ritm bun în faţa propriilor fani, obiectivul fiind clasarea pe primele locuri ale clasamentului general.

În acest sezon, Badiu şi Fetean îşi vor concentra forţele tot pe campionatul dedicat macadamului, având în plan participarea la patru curse: Raliul Sibiului, Raliul Moldovei Bacău, Raliul Iaşului şi Raliul Braşovului. Competiţia sibiană deschide anul competiţional al echipajului cu peste 125 de kilometri de probă specială programaţi în acest weekend, pe drumurile de lângă Păltiniş.

Chiar dacă planul iniţial al celor doi presupunea participarea cu un Mitsubishi Lancer EVO IX de clasa RC2N (la fel ca în 2022), o schimbare de ultim moment aduce un nou material de concurs pentru echipaj. Raul Badiu şi Rares Fetean vor lua startul în Raliul Sibiului cu o Skoda Fabia R5, o premieră pentru ambii sibieni.

„Încep prin a spune că întreaga participare cu un R5 este o surpriză şi pentru mine. Toate planurile erau făcute pentru un nou sezon cu Mitsubishi Lancer EVO, dar am avut parte de primul moment din carieră când am aflat că maşina nu va fi la start. Nu am reuşit să găsesc în timp util o altă maşină de clasa RC2N pentru a continua proiectul cu patru etape în Campionatul Naţional de Raliuri de Macadam. Am zis că totul e un semn şi că probabil e mai bine o etapă cu R5 decât patru cu Mitsubishi. Deşi speram să fac curând pasul către un model de top, uite că totul a venit printr-o întâmplare şi pornim astfel în Raliul Sibiului cu gândul de a pune o primă cărămidă pentru proiectul la care visăm: o participare completă cu o maşină Rally2.” a spus Raul Badiu entuziasmat, înaintea startului în Raliul Sibiului.

Fără o sesiune de teste şi la primul contact în regim de concurs cu un model de top, Raul Badiu va considera întreg raliul de la Sibiu ca o descoperire a Skodei Fabia R5. Sibianul îşi propune un ritm bun în faţa propriilor fani, obiectivul fiind clasarea în primele locuri ale clasamentului general.

„Debutul cu Skoda Fabia R5 nu arată aşa cum mi-aş fi imaginat: vom avea o acomodare scurtă, pe câteva treceri la shakedown. Asta îmi ridică puţin din presiunea pe care eu o pun pe mine de obicei, aşa că voi profita de ocazie să învăţ maşina şi să mă bucur de experienţă. Desigur, îmi doresc ca spre finalul raliului să fim competitivi şi abordarea va fi în aceeaşi notă ca până acum, indiferent de maşina cu care am participat: voi merge cât simt de bine.” a încheiat Raul Badiu.

Raliul Sibiului 2023 va debuta vineri după amiază, de la ora 14:40, şi se va încheia sâmbătă seară, cu super speciala de pe circuitul de slalom paralel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici