Surpriză URIAŞĂ la Roland Garros! Buzărnescu s-a calificat în optimi, după ce a învins-o pe Svitolina, a 4-a favorită a turneului/ Ce a spus românca despre cea mai dulce victorie a carierei sale

Mihaela Buzărnescu (România, cap de serie 31) a învins-o cu 6-3, 7-5 pe Elina Svitolina, a 4-a favorită a turneului de la Roland Garros, şi s-a calificat în optimile de finală.

4048 afișări
Imaginea articolului Surpriză URIAŞĂ la Roland Garros! Buzărnescu s-a calificat în optimi, după ce a învins-o pe Svitolina, a 4-a favorită a turneului/ Ce a spus românca despre cea mai dulce victorie a carierei sale

Buzărnescu - Svitolina, super duel pentru optimile de la Roland Garros. Mihaela preia conducerea în setul 2 şi e aproape de o surpriză URIAŞĂ

Mihaela Buzărnescu: Familia m-a ajutat. Anul trecut, pe vremea asta, eram pe locul 400 WTA

Mihaela Buzărnescu a reuşit, probabil, cea mai dulce victorie a carierei în tenis. Românca aflată pe locul 33 mondial a reuşit să o învingă pe favorita numărul patru de la Roland Garros, Elina Svitolina, şi va juca în optimi cu jucătoarea numărul 13 mondial.

După victoria care a surprins circuitul feminin din tenis, Buzărnescu şi-a readus aminte de clipele în care a fost la un pus să renunţe la tot. „Miki” e sportiva din România care a avut o ascensiune fulminantă în ultima perioadă de timp şi care a ajuns să elimine favorite la turneele importante:

La finalul partidei cu Svitolina, Buzărnescu a făcut cunoscut rolul jucat de familie şi de apropiaţi în cariera sa: „Anul trecut eram pe locul 400, pe vremea aceasta. Aveam probleme la genunchi şi voiam să termin cu tenisul. Familia şi cei apropiaţi m-au ajutat. Tata e antrenorul meu. Din nimic mi-au spus că pot face multe lucruri. Jocul meu s-a îmbunătăţit şi sunt mult mai pozitivă”.

"Sunt foarte fericită că am jucat bine azi. Trebuie să mă calmez în momentele în care sunt nervoasă (n.r. - a dat cu racheta de pământ la un moment dat), altfel o să fie rău pe viitor. La Strasbourg am fost aproape să o înving pe Cibulkova, eram la două puncte de meci, dar din cauza unor gânduri mi-am pierdut controlul. Astăzi mi-am spus că nu trebuie să fac asta din nou. Şi mi-a ieşit!", a declarat sportiva, în urma calificării în optimile turneului francez.

Pe lângă cele 222.000 de euro, Mihaela şi-a mai adăugat şi 240 de în clamsamentul mondial.

La conferinţa de presă, Svitolina a spus ce nu a mers în jocul său: "Ea a jucat un tenis grozav, a meritat victoria. Din păcate, eu nu am reuşit să evoluez la nivelul dorit. Nu mi-am găsit ritmul, jocul nu mi-a mers, simţeam permanent că mă lupt pentru orice punct, nimic nu a venit firesc. Asta nu înseamnă că iau cu ceva din meritele adversarei. Chiar a jucat un tenis grozav. A simţit incredibil mingea azi şi a meritat pe deplin să meargă mai departe", a recunoscut jucătoarea eliminată de Buzărnescu.

CITEŞTE LIVE BLOG INTEGRAL

16:27 Svitolina e răvăşită după ce Buzărnescu a revenit spectaculos, iar românca ajunge la un singur game de o calificare istorică! Ucraineanca serveşte pentru a rămâne în meci la 6-3 şi 6-5 pentru Mihaela.

16:02 Buzărnescu - Svitolina 6-3, 3-3! Ucraineanca îşi adjudecâ un punct pe muchie de cuţit şi salvează game-ul.

15:57 Mihaela rezistă formidabil presiunii la care o supune Elina, salvează patru mingi de break şi preia conducerea în setul secund: 6-3, 3-2!

15:52 Buzărnescu - Svitolina 6-3, 2-2! Cel mai lung game al partidei este câştigat de Mihaela, care se agaţă de fiecare minge şi reuşeşte rebreak-ul.

15:43 "Miki" are o perioadă de joc mai slabă, iar Elina îi ia serviciul după un game în care românca a oferit cadouri, făcând inclusiv o dublă greşeală: 1-2!

15:37 Buzărnescu - Svitolina 6-3, 1-0! Mihaela evoluează cu încredere şi în debutul setului secund, reuşind un nou game excelent.

Mihaela Buzărnescu trăieşte un vis la 30 de ani, jucând vineri pentru prima oară în turul trei al unui turneu de Grand Slam, la Roland Garros! Mai mult decât atât, "Miki" are ocazia să scrie istorie şi să o elimine pe una dintre candidatele la trofeu. Elina Svitolina se află într-o formă de zile mari, vine după 7 victorii consecutive, aşa că probabil vă întrebaţi ce şanse are Buzărnescu în faţa favoritei 4. Ei bine, românca deţine armele necesare pentru a bate orice jucătoare din circuit - a demonstrat asta atunci când a fost la un set să o învingă pe Kvitova în finala de la Praga, astfel că misiunea ei nu este una imposibilă.

Buzărnescu şi Svitolina se vor confrunta în premieră, iar partida va avea loc Terenul 1 de la Roland Garros, după duelul masculin dintre Fernando Verdasco şi Grigor Dimitrov. Mihaela este prima jucătoare din România care luptă pentru un bilet în optimi, urmând ca Simona Halep şi Irina Begu să evolueze sâmbătă. Evident, miza este foarte mare, jucătoarele calificate în optimile de finală fiind recompensate cu câte 222.000 de euro şi 240 de puncte WTA. Tot vineri, după ora 16:30, Buzărnescu va debuta în proba de dublu-mixt, alături de finlandezul Henri Kontinen, contra perechii Oliver Marach/Yi-Fan Xu (Austria/China).

În proba de dublu feminin, Sorana Cîrstea va juca în turul doi, împreună cu Sara Sorribes Tormo, întâlnindu-le pe Svetlana Kuzneţova şi Lucie Safarova. În schimb, Irina Begu va intra în turul I, cu Qiang Wang, împotriva echipei Petra Martic/Maria Sakkari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici