Suspendarea lui Marin Cilici, redusă de la nouă la patru luni

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a redus, vineri, de la nouă luni la patru luni suspendarea pentru dopaj a tenismanului croat Marin Cilici.

46 afișări
Imaginea articolului Suspendarea lui Marin Cilici, redusă de la nouă la patru luni

Marin Cilici (Imagine: Arhiva Mediafax Foto /AFP)

TAS a hotărât ca suspendarea să fie valabilă de la 26 iunie 2013, astfel că sancţiunea sportivului va expira în această noapte.

Croatul va putea astfel, dacă va dori, să participe la turneul de la Paris-Bercy, care va începe luni.

Marin Cilici, în vârstă de 25 de ani, locul 47 ATP, a fost suspendat pentru nouă luni, până la 31 ianuarie 2014, de către un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv cu un stimulent. Cilici a fost depistat pozitiv cu niketamidă, la 1 mai, la un turneu la Munchen.

Tribunalul independent hotărâse o suspendare de nouă luni luând în considerare faptul că Marin Cilici a "ingerat fără să ştie niketamidă, când a luat o tabletă de glucoză": "Nu a existat intenţia de îmbunătăţire a performanţelor şi, deoarece şi-a recunoscut greşeala, Cilici a beneficiat de o reducere a sancţiunii".

La rândul său, Marin Cilici a declarat că nu a luat niciodată "deliberat substanţe interzise" şi că nu este de acord cu folosirea de substanţe ce îmbunătăţesc performanţa sportivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici