Suspendarea sportivei americane Jessica Hardy, pentru dopaj, redusă la un an

Suspendarea pentru dopaj dictată în cazul înotătoarei americane Jessica Hardy a fost redusă de la doi la un an de către Curtea Independentă de Arbitraj din SUA, a anunţat, luni, Agenţia Americană Antidoping (USADA), citată de AFP.

1 afișare

Suspendarea acesteia va fi valabilă până pe data de 31 iulie 2009.

Sportiva a fost depistată pozitiv cu clenbuterol, un stimulent, pe data de 4 iulie 2008, cu ocazia selecţiilor pentru Jocurile Olimpice. Atunci, Jessica Hardy s-a calificat pentru două probe (100 metri bras şi 50 metri liber), însă sportiva nu a mai participat la JO de la Beijing.

Într-un comunicat, USADA a precizat că înotătoarea, care a dat vina pe suplimentele alimentare contaminate cu substanţa interzisă, a fost suficient de prudentă în ceea ce priveşte componenţa suplimentelor pentru a avea dreptul la o reducere a sancţiunii.

Hardy este deţinătoarea recordului Statelor Unite la 100 m bras din 2005 (1:06.20) şi a celui la 50 m bras din 2007 (30.63).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici