Sven Goran-Eriksson spune că l-a sfătuit pe Roman Abramovici să cumpere pe Chelsea

Fostul selecţioner al Angliei, suedezul Sven Goran-Eriksson, a dezvăluit la BBC faptul că l-a sfătuit pe omul de afaceri rus Roman Abramovici să cumpere pe Chelsea Londra şi nu pe Tottenham Hotspur, deoarece ar avea de schimbat doar o jumătate de echipă pentru a câştiga Liga Campionilor.

139 afișări
Imaginea articolului Sven Goran-Eriksson spune că l-a sfătuit pe Roman Abramovici să cumpere pe Chelsea

Roman Abramovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Roman a dorit să cumpere un club din Rusia. Am fost cu el la Moscova ca să văd facilităţile a două-trei cluburi. Dar apoi şi-a schimbat părerea şi a spus că vrea să cumpere un club din Londra. Se gândea la Chelsea sau Tottenham. M-a sunat şi m-a întrebat «Pe cine să cumpăr?». I-am spus că dacă vrea să câştige Liga Campionilor, atunci pe Chelsea, pentru că va trebui să schimbe doar jumătate de echipă, iar la Tottenham ar fi trebuit să schimbe întregul lot", a spus Eriksson.

Roman Abramovici a cumpărat pe Chelsea în 2003. Sub conducerea sa, Chelsea a câştigat de trei ori titlul, de patru ori Cupa Angliei, de două ori Supercupa Angliei, de două ori Cupa Ligii Angliei, Liga Campionilor şi Liga Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici