Svitolina se întoarce în ţara sa natală, Ucraina, şi vizitează clădirile reconstruite din Irpin

Elina Svitolina s-a întors în ţara sa natală, Ucraina, şi s-a declarat impresionată de proiectul masiv de reconstrucţie care are loc în prezent în oraşul Irpin.

126 afișări
Imaginea articolului Svitolina se întoarce în ţara sa natală, Ucraina, şi vizitează clădirile reconstruite din Irpin

Svitolina se întoarce în ţara sa natală, Ucraina, şi vizitează clădirile reconstruite din Irpin

În timpul invaziei din 2022 a Ucrainei, Irpin a fost un câmp de luptă împotriva forţelor ruseşti. Oraşul de aproximativ 65.000 de locuitori a fost afectat în proporţie de 70-75%, potrivit estimărilor oficiale. Dar, după un an, rezultatele reconstrucţiei unora dintre clădirile oraşului au început să fie din ce în ce mai vizibile.

United24, organizaţia caritabilă oficială a guvernului ucrainean, a strâns 15,8 milioane de lire sterline din mai 2022 din peste 100 de ţări din întreaga lume. Unele dintre aceste donaţii au ajutat în mod semnificativ la reconstruirea a 18 clădiri de apartamente care au fost distruse de război anul trecut.

Se estimează că peste 4.000 de ucraineni vor putea să se întoarcă la casele lor. Svitolina, starul tenisului ucrainean, a fost ambasador al United24 anul trecut şi a luat parte la numeroase proiecte de strângere de fonduri, folosindu-se de propria platformă şi de abilităţile sale, pentru a lupta împotriva conflictului.

Săptămâna aceasta, ea s-a întors în ţara sa natală şi a sărbătorit recent ziua de naştere a bunicii sale în timpul vizitei sale la Odesa. Ulterior, ea s-a îndreptat spre Irpin, unde s-a întâlnit cu unii dintre compatrioţii ei care au fost strămutaţi în mijlocul războiului.

"Când am venit aici, în februarie, aveam inima frântă. Clădirea a fost arsă de foc şi puternic avariată de obuze ruseşti. Astăzi, sunt fericită să văd cum faţada ei se schimbă şi să aud că unele familii s-au întors deja la casele lor.”, a spus jucătoarea.

Din postările sale de pe Instagram, reiese că Svitolina profită de zilele libere din zezon pentru a face turnee prin ţară, pentru a vedea amploarea pagubelor produse în mai multe oraşe, dar în acelaşi timp pentru a lega legături cu familiile şi copiii care au trecut prin război de peste un an.

Jucătoarea în vârstă de 29 de ani a revenit în turneu în aprilie, după ce a născut-o pe fetiţa ei, Skai.

Ea a câştigat un titlu WTA la două luni de la revenire, la Openul de la Strasbourg, şi a ajuns în semifinale la Wimbledon şi în sferturile de finală la Roland Garros. Svitolina şi-a încheiat sezonul după o înfrângere în turul al treilea la US Open.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici