Swiatek câştigă pentru a doua oară consecutiv premiul de jucătoare a anului WTA

Iga Swiatek, numărul unu mondial, a fost desemnată jucătoarea anului WTA pentru al doilea sezon consecutiv, a anunţat organismul de conducere al tenisului feminin.

75 afișări
Imaginea articolului Swiatek câştigă pentru a doua oară consecutiv premiul de jucătoare a anului WTA

Swiatek câştigă pentru a doua oară consecutiv premiul de jucătoare a anului WTA

Swiatek a câştigat pentru a treia oară Openul Franţei, ajungând la patru titluri de Grand Slam, şi a încheiat anul cu primul ei titlu WTA Finals, redobândind primul loc în clasament, după ce l-a pierdut pentru scurt timp în favoarea Arynei Sabalenka.

Poloneza în vârstă de 22 de ani, care a cucerit şase titluri în circuit, a devenit prima jucătoare care a fost desemnată jucătoarea WTA a anului în două sezoane consecutive de la Serena Williams, între 2012 şi 2015.

Storm Hunter şi Elise Mertens au primit premiul pentru echipa de dublu a anului, chinezoaica Zheng Qinwen a fost desemnată jucătoarea cu cea mai mare evoluţie în 2023, în timp ce rusoaica Mirra Andreeva a fost desemnată jucătoarea debutantă a anului.

Elina Svitolina, care a revenit în tenis în aprilie după o pauză de maternitate, este considerată cea mai importantă revenire a anului, după ce a ajuns în sferturile de finală la Roland Garros şi şi-a egalat cel mai bun rezultat de Grand Slam, ajungând în semifinale la Wimbledon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici