Sydney, gazda viitoarei ediţii a Cupei Mondiale de rugby pentru homosexuali

Oraşul Sydney a fost desemnat, vineri, gazda viitoarei ediţii a Cupei Mondiale de rugby, din 2014, competiţie rezervată echipelor formate din jucători homosexuali, a anunţat clubul organizator Sydney Convicts.

134 afișări
Imaginea articolului Sydney, gazda viitoarei ediţii a Cupei Mondiale de rugby pentru homosexuali

Sydney, gazda viitoarei ediţii a Cupei Mondiale de rugby pentru homosexuali (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Când Bingham Cup se va disputa la Sydney, va cădea mitul potrivit căruia homosexualii nu pot practica sporturi de contact violente", a declarat Andrew Purchas, preşedintele Comitetului de candidatură.

Competiţia, aflată la a şaptea ediţie, a fost botezată Bingham Cup, în memoria lui Mark Bingham, un rugbist american homosexual, care a decedat în avionul prăbuşit în Pennsylvania, în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001.

Candidatura oraşului Sydney a fost susţinută, printre alţii, de primul ministru Julia Gillard şi de fostul căpitan al naţionalei Australiei, John Eales. "Bingham Cup este mai mult decât un turneu de rugby, este o demonstraţie de respect mutual şi de diversitate, valori care au făcut mereu parte din acest sport", a declarat Eales.

Bingham Cup reuneşte 40 de echipe şi peste 1.500 de jucători, antrenori, suporteri, organizându-se o dată la doi ani. Sydney Convicts, primul club pentru gay din Australia, este deţinătoarea trofeului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici