Szabo: Guvernul are bani pentru sala polivalentă, dar construcţia întârzie din cauza contestaţiilor

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, marţi, că Guvernul are fondurile pentru sala polivalentă din cadrul Complexului Sportiv Naţional Lia Manoliu, dar lucrările sunt întârziate din cauza contestaţiilor făcute la licitaţia de acordare a contractului de construcţie.

755 afișări
Imaginea articolului Szabo: Guvernul are bani pentru sala polivalentă, dar construcţia întârzie din cauza contestaţiilor

Gabriela Szabo (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

România va organiza în 2017 Campionatele Europene de gimnastică artistică, eveniment care ar urma să se desfăşoare în noua sală polivalentă ce se va construi în cadrul complexului "Lia Manoliu".

"Eu am încurajat federaţiile sportive să se implice şi să aducă în ţară competiţii internaţionale, tocmai pentru a ne dezvolta din punct de vedere al infrastructurii. În momentul în care aduci o competiţie internaţională ţi se impune. Noi ne dorim să organizăm competiţii internaţionale, dar suntem blocaţi prin aceste contestaţii la licitaţii. Să sperăm că nu mai durează mult. Pot să spun că este vorba despre sala polivalentă, pe mine asta mă doare foarte tare. Se contestă de foarte mult timp şi suntem în întârziere foarte, foarte mare. Aducem această competiţie, Campionatul European de gimnastică în România în 2017 şi noi încă nu am început lucrările la sala polivalentă. Sper să se termine odată cu aceste contestaţii şi să fim în 2017 cu fruntea sus în faţa Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. Eu nu cunosc valoarea proiectului, dar din perspectiva mea este vorba de zeci de milioane de euro, pe care Guvernul României le are disponbile. Chiar acum câteva săptămâni am vorbit cu premierul despre sala polivalentă şi m-a asigurat că sunt toate sumele disponbile. Important este să se termine aceste contestaţii", a declarat Szabo.

Şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a criticat contestaţiile care întârzie foarte mult anumite lucrări.

"Ne dorim ca investiţiile să se realizeze în termen rezonabilil. Suntem în situaţia în care Guvernul are bani disponibili, prevăzuţi pentru acest tip de investiţii şi fac un apel, aş ruga companiile mari care lucrează în România de ani de zile şi câştigă sute de milioane de euro, poate ne lasă şi pe noi să ne dezvoltăm. Suntem în situaţia în care un obiectiv, extrem de necesar, obligatoriu pentru România pentru a-şi achita obligaţiile de organizare a unor evenimente internaţionale tot întârzie, pentru că suntem la a opta contestaţie. Poate aceste companii se gândesc că avem şi noi dreptul să ne dezvoltăm în această ţară. Înţeleg o contestaţie, înţeleg două, dar opt contestaţii să se întârzie mai mulţi ani, pentru că se bat mai multe companii mari între ele. Poate în perioada următoare vor urma nişte dezbateri pe tema asta, pentru că există findurile necesare şi tot dăm explicaţii de fiecare dată că nu încep lucrările", a afirmat Dragnea.

România a obţinut în 23 ianuarie dreptul de organizare al CE de gimnastică din 2017 în detrimentul Danemarcei, în urma reuniunii Comitetului Executiv de la Lausanne.

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, declara atunci, pentru MEDIAFAX, că infrastructura necesară organizării CE din 2017 a fost prezentată la şedinţa Comitetului Executiv doar "în poze".

"Noi am prezentat nişte poze, iar ele trebuie să devină realitate. Mă refer la noua sală polivalentă din Bucureşti. Responsabilitatea se întinde pe mai mulţi ani şi include mai mulţi factori responsabili, nu doar federaţia", a spus Stoica.

Construcţia sălii polivalente de la Bucureşti, de 12.000 de locuri, din Complexul Sportiv Naţional "Lia Manoliu", în care ar urma să se desfăşoare CE de gimnastică, feminin şi masculin, din aprilie 2017, nu a fost încă începută.

Ediţia CE din 2017 va fi a doua găzduită de ţara noastră după cea din 1957, prima a competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici