Tabloul sferturilor de finală în concursul feminin de la Australian Open

Australian Open şi-a desemnat luni dimineaţa tabloul complet al sferturilor de finală la simplu feminin. Sabalenka e pentru prima dată în această fază, în timp ce Garcia, a patra favorită, a fost eliminată, alături de tânăra senzaţie de 17 ani, Linda Fruhvirtova. Pliskova rămâne şi ea în cursă.

316 afișări
Imaginea articolului Tabloul sferturilor de finală în concursul feminin de la Australian Open

Croata Donna Vekic

Magda Linette, numărul 45 mondial, s-a asigurat că Polonia va fi reprezentată în optimi, învingând-o pe Garcia cu 7-6(3) 6-4, în timp ce croata Donna Vekic, locul 64 mondial, şi-a păstrat cumpătul şi a învins-o pe Fruhvirtova cu 6-2, 1-6, 6-3.

Vekic va juca în continuare cu Sabalenka, iar Linette, în vârstă de 30 de ani, o va înfrunta pe cehoaica Karolina Pliskova, fost număr unu mondial, care a trecut fără probleme de chinezoaica Zhang Shuai cu 6-0, 6-4, pe Kia Arena.

Garcia, în vârstă de 29 de ani, părea pregătită să continue parcursul care a dus-o până în semifinalele US Open şi la câştigarea finalei WTA de anul trecut, când a preluat un avantaj de 3-0 în primul set împotriva lui Linette.

Totul a s-a schimbat însă, deoarece Linette a jucat un tenis inspirat pentru a reveni în set, pe care l-a câştigat în tiebreak.

Al doilea set a fost la fel, Linette şi-a menţinut nivelul, iar numărul de erori neforţate ale lui Garcia s-a acumulat, franţuzoaica, în mod normal reţinută, arătându-şi frustrarea cu un şir de înjurături care i-au adus o încălcare a codului.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat. Chiar nu am cuvinte, nu ştiu ce să spun", a spus Linette fără suflare, după ce Garcia a trimis un ultim forehand lung, care i-a oferit un loc în primul ei sfert de finală de Grand Slam.

Cum compatrioata mai tânără a lui Linette şi marea favorită, Iga Swiatek, a fost eliminată duminică în turul al patrulea, ieşirea din competiţie a lui Garcia le lasă pe Sabalenka şi pe americanca Jessica Pegula ca singurele favorite din top 10 în sferturile de finală.

Luni, belarusa în vârstă de 24 de ani a reuşit să îşi revină după ce a fost condusă cu un break şi a eliminat-o pe elveţianca Belinda Bencic cu 7-5, 6-2.

"Categoric, astăzi am simţit că nu am putut face faţă puterii ei", a declarat Bencic.

"Cred că asta a fost cea mai mare diferenţă. Dar totuşi, ştiţi, nu simt că este o înfrângere cu adevărat rea. Cum ar fi, ea este cu siguranţă foarte în formă în acest moment."

După ce aparent a reparat ceea ce a fost cândva cel mai inconstant serviciu de la vârful tenisului feminin, Sabalenka a început sezonul cu opt victorii consecutive şi încă nu a pierdut niciun set.

"Vreau să cred că modul în care lucrez acum, modul în care sunt pe teren în acest moment, acesta este un nou început", a declarat ea reporterilor.

Vekic părea, de asemenea, să se îndrepte spre o victorie simplă în faţa Fruhvirtovei, după ce a încheiat setul inaugural cu un as. Tânăra cehoaică şi-a dezamăgit în cele din urmă suporterii, după o campaniei de poveste la Melbourne.

Adolescenta a dat dovadă de o maturitate peste vârsta ei în momentele cheie din setul al doilea şi a jucat un tenis aproape fără cusur pentru a egala disputa.

Vekic a luat o pauză de vestiar şi a revenit pentru a câştiga setul decisiv şi a-şi asigura un loc în sferturile de finală de la Melbourne Park pentru prima dată din 11 încercări.

"Mă simt destul de bine, aş spune", a declarat Vekic emoţionată.

"Nu am simţit cu adevărat că am avut mult control în setul al doilea, dar ştiam că trebuie să continui să lupt, sperând şi crezând că voi câştiga."

În ultimul meci feminin al zilei, fosta lideră mondială Karolina Pliskova a dominat confruntarea cu Zhang Shuai şi a cedat primul game doar după ce l-a câştigat pe primul cu 6-0. În setul secund nu a mai forţat, fiind condusă cu 2-4. A ridicat apoi nivelul jocului, câştigând următoarele 4 game-uri şi asigurându-şi calificarea.

Celelalte două meciuri din sferturi le aduc faţă în faţă pe Pegula cu Azarenka şi pe Rybakina cu Ostapenko.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici