Taher: Săpunaru a fost cedat pentru 6 milioane

Acţionarul Fathi Taher a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că fundaşul Cristian Săpunaru a fost cedat la FC Porto pentru 6 milioane de euro, aşa cum a anunţat iniţial, dar a precizat că FC Rapid poate renunţa la 3,5 milioane în schimbul a 50 la sută dintr-un eventual transfer.

9 afișări
Imaginea articolului Taher: Săpunaru a fost cedat pentru 6 milioane

Taher: Săpunaru a fost cedat pentru 6 milioane (Imagine: Mediafax Foto)

"Suma de transfer a lui Săpunaru este de 6 milioane de euro. Cei de la Porto au spus de 2,5 milioane, adică doar ce au plătit acum. Dar e vorba de 6 milioane plătibili în trei rate: 2,5 milioane, 1,5 milioane şi 2 milioane. Totul este scris în contract. Aşa cum am spus şi prima oară, transferul s-a făcut pentru 6 milioane. Există însă şi o opţiune de partea noastră, stipulată în contract. Noi timp de un an de zile putem să renunţăm la primirea ultimelor două rate şi să optăm pentru 50 la sută dintr-un eventual transfer al lui Săpunaru de la Porto. Dar asta este opţiunea noastră, nu a lor, să fie clar. De asta este confuzia asta care s-a creat şi în presa de aici şi în cea de la ei. Suma de transfer este de 6 milioane sau, într-un an, renunţăm la 3,5 milioane din cele 6 şi alegem 50 la sută dintr-un transfer ulterior al lui la o altă echipă. Totul depinde doar de noi", a explicat Taher.

Fundaşul Cristian Săpunaru este "Sapu" pentru noii săi colegi de la FC Porto, scrie, miercuri, cotidianul Record, care notează că românul seamănă cu un alt jucător care a evoluat la campioana Portugaliei, grecul Giourkas Seitaridis.

"Cristian Săpunaru a devenit Sapu pentru noii săi colegi şi prieteni. La primele antrenamente alături de FC Porto, internaţionalul român a auzit de mai multe ori acest diminutiv. O formă de a simplifica ceea ce pare dificil şi, curios, o imagine mai fidelă a fotbalului arătat de jucător", a notat Record.

Record, care susţine că Săpunaru seamănă cu Seitaridis, scrie că românul s-a integrat fără probleme la FC Porto şi a surprins prin faptul că este "discret, dar eficient, dar şi prin seninătate".


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici