Tameş: Viaţă de familie liniştită este secretul celui mai bun an din cariera mea

Atacantul echipei FC Argeş, Iulian Tameş, care a împlinit, sâmbătă, 30 de ani, a declarat că viaţă de familie liniştită poate fi secretul acestui sezon reuşit, care este, în opinia sa, cel mai bun de până acum din cariera sa de fotbalist profesionist.

90 afișări
Imaginea articolului Tameş: Viaţă de familie liniştită este secretul celui mai bun an din cariera mea

Tameş: Viaţă de familie liniştită este secretul celui mai bun an din cariera mea (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Redăm interviul acordat de Iulian Tameş:

Întrebare: Care este secretul acestui sezon foarte bun împreună cu echipa FC Argeş?

Răspuns: Nu cred că este un secret. Am muncit bine, avem o echipă sudată, ne cunoaştem bine, şi de aici şi rezultatele. Avem 27 de puncte şi plus trei în clasamentul adevărului, asta după ce am promovat din liga a doua cu 80 de puncte. Mai mult, am fost rechemat la echipa naţională după mai mulţi ani, şi sunt golgeterul echipei. Aceste lucruri, mă fac să spun că acest an a fost cel mai bun din cariera mea. Dacă viaţa de familie care mi-a dat linişte şi încredere poate fi numită «secret», atunci aşa este. Pot spune că sunt fericit în familie. Totul este bine şi există înţelegere; soţia şi copiii mă ajută enorm, au fost şi sunt alături de mine, iar acest lucru îmi dă putere să lupt şi să nu mă intereseze nimic altceva"

Î: Cum este la 30 de ani?

R: Mai bine decât mă aşteptam în urmă cu câţiva ani, atunci când mă gândeam cum va fi peste ani.

Î: Cum comentezi faptul că FC Argeş, o nou promovată, este după terminarea turului pe locul 8 cu 27 de puncte?

R: La începutul campionatului nimeni nu ne dădea nicio şansă, şi toţi spuneau că vom retrograda fără a ne face măcar baremul de 25 de puncte. Uite că n-a fost chiar aşa şi avem 27 de puncte cu plus trei la «adevăr». Dacă eram mai atenţi şi nu pierdeam nişte puncte foarte uşor, eram acum mai sus în clasament. Dar şi aşa suntem mulţumiţi de ce am realizat în turul campionatului.

Î: Crezi că mai este nevoie de jucători care să întărească echipa?

R: Poate. Domnul Penescu şi Bădiţă (n.r. - antrenorul Ionuţ Badea), vor decide. Oricum, dacă vor veni jucători care pot ajuta echipa, sunt bineveniţi, chiar dacă avem un lot bine definit, compact care a avut un sezon foarte bun. Şi să facem schimbări de dragul schimbărilor, nu are rost. Sigur n-am de unde să ştiu pe ce loc terminăm la finalul campionatului. Cert este că ne dorim să terminăm în prima parte a clasamentului, iar dacă vom ocupa un loc ce ne asigură participarea în Cupa UEFA, va fi cu atât mai bine.

Î: Care au fost cauzele pentru care în anul 2006 ai plecat de la Dinamo?

R: Atunci, în 2006, Mircea Rednic nu m-a mai dorit la echipă. Plecarea mea de la Dinamo a fost un moment delicat. Au fost nişte certuri, iar eu n-am vrut să fac unele lucruri, aşa că am hotărât să plec. Am avut unele discuţii cu Rednic, însă acum sunt de domeniul trecutului...N-am mai vorbit niciodată. Nu cred că mai aveam ce. Nu regret că am plecat de la Dinamo, deoarece mă simt foarte bine aici la FC Argeş unde totul îmi merge perfect.

Î: Te-ai gândit ce vei face după ce nu vei mai juca fotbal?

R: Mai am contract cu FC Argeş încă doi ani. Nu cred că voi mai evolua la altă echipă până la sfârşitul carierei mele. La FC Argeş mă simt bine, aşa că nu văd de ce aş pleca de la Piteşti. După încheierea carierei de fotbalist voi rămâne în fotbal. Am început Şcoala de Antrenori în urmă cu o lună, şi voi antrena după ce nu voi mai juca. Dar până atunci mai este destul timp.

Tameş este căsătorit cu Elena şi are doi copii: Elissa Maria de trei ani, şi Matteo Cristian de 10 luni.

De-a lungul carierei sale de fotbalist profesionsit, Iulian Tameş a mai evoluat la Dinamo Bucureşti, Rocar Bucureşti, ARO Câmpulung Muscel, Alania Vladikavkaz şi FC Naţional Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici