TAS anunţă că a înregistrat apelul depus de Simona Halep împotriva deciziei de suspendare

Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) a înregistrat marţi apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei pronunţate de Tribunalul Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului, din 22 septembrie 2023, anunţă TAS într-un comunicat.

1506 afișări
Imaginea articolului TAS anunţă că a înregistrat apelul depus de Simona Halep împotriva deciziei de suspendare

TAS anunţă că a înregistrat apelul depus de Simona Halep împotriva deciziei de suspendare

În respectiva decizie, Simona Halep a fost găsită vinovată de încălcări ale regulilor antidoping şi sancţionată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, care a început la 7 octombrie 2022.

Aceeaşi decizie a descalificat toate rezultatele obţinute de Halep în competiţiile desfăşurate în perioada 29 august 2022 - 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea tuturor titlurilor, punctelor de clasament şi premiilor în bani.

TAS precizează în comunicat că în apelul său către CAS, atleta solicită anularea Deciziei Contestate şi reducerea sancţiunii impuse.

Procedurile de arbitraj ale CAS au început şi în conformitate cu Codul de Arbitraj Sportiv, regulile de arbitraj care guvernează procedurile CAS, părţile schimbă argumente în scris, iar panelul de judecători care va decide asupra cazului este în curs de constituire.

Odată constituit, panelul va emite instrucţiuni procedurale pentru faza următoare a procesului, inclusiv organizarea unei audieri. După audiere, panelul va delibera şi va emite o Decizie Arbitrală care va conţine hotărârea sa şi motivele acesteia.

În acest moment, nu se poate indica un termen pentru emiterea deciziei, precizează comunicatul.

Decizia Panelului CAS va fi definitivă şi obligatorie, cu excepţia dreptului părţilor de a depune un apel la Tribunalul Federal Elveţian în termen de 30 de zile, pe baze limitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici