Tecău: Mă concentrez pe jocul meu, nu pe banii din cont

Jucătorul Horia Tecău, care după rezultatele obţinute la Australian Open a depăşit suma de un milion de dolari câştigaţi din tenis, a declarat, luni, la sosirea în ţară, că se concentrează pe jocul său şi nu pe banii din cont.

268 afișări
Imaginea articolului Tecău: Mă concentrez pe jocul meu, nu pe banii din cont

Tecău: Mă concentrez pe jocul meu, nu pe banii din cont (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Eu mă concentrez pe jocul meu, nu pe banii din cont. Ar trebui să îi cheltui? Financiar vorbind nu am obiective, eu îmi doresc să câştig turnee, să urc în clasament, restul vine de la sine. Obiectivele mele rămân câştigarea unui trofeu la dublu masculin (n.r. - la turneele de Grand Slam), să particip la Jocurile Olimpice, să intru în primii cinci în clasament, să particip la Turneul Campionilor şi bineînţeles Cupa Davis", a explicat Tecău.

Tecău este mulţumit de jocul său la Australian Open şi îşi acordă nota 9. "După ce am încercat la simplu atâţia ani am zis să încerc şi la dublu, iar rezultatele au venit repede. Cu Andrei (n.r. - Andrei Pavel) am vorbit după fiecare meci disputat la Australian Open, el a avut un rol important pentru că, în acel an în care am sărit de pe locul 90 pe 40, cu ajutorul lui am intrat direct pe tablou la multe turnee. În principiu sunt mulţumit de jocul meu, dar mai sunt procedee pe care trebuie să le îmbunătăţesc. Sper să ajung cât mai sus. După jocul de la Australian Open cred că mi-aş da nota 9", a spus Horia Tecău.

Credincios, Horia Tecău spune că Noul Testament nu îi lipseşte niciodată din bagaj atunci când pleacă la turnee. "Noul Testament îl am cu mine peste tot. Îmi dă o stare de linişte când îl ţin pe noptieră în camera de hotel. O să îl iau cu mine şi de acum înainte", precizează tenismanul.

Întâmpinat la Salonul Prezidenţial de la Aeroportul Henri Coandă de părinţi şi de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, Horia Tecău ştie exact ce îşi doreşte după victoria de la Australian Open: "Deocamdată primul lucru pe care mi-l doresc este să dorm şi să mă îmbrac puţin pentru că aici e frig, cred că sunt -10 grade. Apoi cred că mama mă aşteaptă cu mâncăruri tradiţionale, ştie ce îmi place când vin acasă, sarmale, zacuscă, bucate tradiţionale. Dacă ştiam că o să fiu primit la Salonul Prezidenţial mă străduiam să câştig şi la Wimbledon".

Tenismanul a arătat trofeul jurnaliştilor prezenţi la Salonul Prezidenţial de la Aeroportul Henri Coandă. "Am primit şi eu şi Bethanie câte o replică în miniatură a trofeului cu numele nostru gravat e el. Trofeul a rămas la organizatori. Cu Bethanie vreau să jucăm la Roland Garros, dar depinde de ea pentru că joacă şi la simplu. Dacă nu are accidentări atunci o să jucăm şi la Roland Garros", a explicat el.

Tecău şi-ar dori în România mai multe baze sportive, mai mulţi specialişti şi ai mulţi sponsori pentru tenismeni. "Eu m-am antrenat peste tot, am fost plecat ani buni în America, m-am antrenat şi prim Spania, de câţiva ani stau în România, perioada de pregătire de iarna o fac la Academia lui Trifu din Florida. Într-adevăr, mi-aş dori să avem mai multe baze sportive, mai mulţi specialişti, mai mulţi sponsori în România, dar eu încerc să îmi fac treaba cum pot deoarece cariera unui jucător de tenis poate să fie scurtă, nu ştii niciodată ce urmează", a adăugat tenismanul.

Horia Tecău susţine că titlul de la Australian Open la dublu mixt rămâne în istorie pentru el chiar dacă fostul tenisman Ilie Năstase îl îndeamnă să joace în turneele de simplu. "Ilie Năstase m-a criticat? Nu ştiu... acest rezultat, acest titlu la dublu mixt poate reprezenta ceva diferit pentru oricine. Dar pentru mine, care joc doar dublu şi dublu mixt, rămâne în istorie", a spus Tecău.

Preşedintele FRT, Ruxandra Dragomir, i-a înmânat lui Tecău un trofeu de excelenţă pentru titlul câştigat la Australian Open. "Victoria şi trofeul adus României ne onorează. Horia prin jocul şi rezulatele sale face cinste tenisului românesc. De aceea, din partea Federaţiei Române de Tenis îi ofer un mic trofeu de excelenţă. Sper să am multe ocazii de a oferi trofee şi de acum încolo", a spus Ruxandra Dragomir.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici