Tecău: Meciul cu Olanda este unul echilibrat

Jucătorul Horia Tecău a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că întâlnirea cu Olanda din Cupa Davis este una echilibrată, chiar dacă adversarii stau mai bine în clasamentul ATP decât tenismenii români de simplu.

151 afișări
Imaginea articolului Tecău: Meciul cu Olanda este unul echilibrat

Horia Tecău (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Meciul cu Olanda este un meci important pentru ambele echipe. Părerea mea este că e un meci echilibrat şi deschis. Olandezi au o echipă solida. Robin Hasse este punctul lor forte, la fel cum este la noi în echipă Victor Hănescu. La dublu consider că meciul este echilibrat, iar la jucătorul doi de simplu, prin prisma clasamentului, stau mai bine ei", a spus Tecău.

Tensimenul a refuzat să comenteze neconvocarea lui Florin Mergea de câtre căpitanul nejucător Andrei Pavel. "La fel ca în toate meciurile importante din Cupa Davis, va juca cine e mai în formă ca să avem cea mai buna şansa de a câştiga meciul", a afirmat Tecău.

Cel mai bine clasat jucător român de dublu a precizat că echipa României va începe, sâmbătă, antrenamentele în sala din Braşov, care va găzdui întâlnirea.

Horia Tecău a mai spus că va continua să evolueze alături de Max Mirnîi în turneele de dublu, după Cupa Davis: "Eu voi continua să joc cu Max după Cupa Davis. Următoarele turnee pe care le vom juca împreună vor fi Monte Carlo, Bucureşti, Madrid, Roma şi Paris."

Jucătorii români convocaţi pentru întâlnirea din 5-7 aprilie sunt Victor Hănescu (locul 57 ATP), Adrian Ungur (locul 111 ATP), Marius Copil (locul 144 ATP) şi Horia Tecău (locul 10 ATP la dublu).

Lipseşte faţă de meciul cu Danemarca, din februarie, Florin Mergea (locul 76 ATP la dublu), dar revin Victor Hănescu, care s-a aflat în conflict cu fost conducere a FR Tenis, şi Andrei Pavel în locul lui Ciprian Porumb, în funcţia de căpitan nejucător.

Căpitanul nejucător al echipei Olandei, Jan Siemerink, a convocat jucătorii clasaţi cel mai bine în ierarhia ATP, Robin Haase (locul 50), Igor Sijsling (locul 74), Thiemo de Bakker (locul 102) şi Jean-Julien Rojer (locul 13 la dublu).

Întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Olanda, din turul doi al Grupei I, Zona Euro-africană, este programată între 5 şi 7 aprilie, la Braşov. Câştigătoarea acestei partide obţine calificarea la barajul pentru Grupa Mondială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici