Tempestini, încă un pas mare spre titlu: a cincea victorie în Raliul Iaşului

Una dintre cele mai spectaculoase raliuri ale sezonului, cel de la Iaşi, şi-a stabilit câştigătorii la capătul a 7 probe speciale, inclusiv una în centrul oraşului, iar Simone Tempestini a bifat al cincilea succes în Moldova şi se pregăteşte să sărbătorească un nou titlu de campion absolut, conform Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

73 afișări
Imaginea articolului Tempestini, încă un pas mare spre titlu: a cincea victorie în Raliul Iaşului

Tempestini, încă un pas mare spre titlu: a cincea victorie în Raliul Iaşului

Echipajul clujean format din Tempestini şi Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2) nu a avut emoţii în raliul care a fost a şasea rundă a sezonului 2023. În afara primei probe, câştigate chiar de colegii lor de la Napoca Rally Academy, Marişca şi Borbely, câştigătorii s-au impus categoric în toate celelalte, iar la final au încheiat cu timpul de 01:06:57,6.

Pe locul secund al etapei din capitala istorică a Moldovei s-a clasat echipajul format din Bogdan Marişca şi Karoly Borbely (Skoda Fabia Rally2), la 01:28,4 în spatele câştigătorilor, iar podiumul a fost completat de Sebastian Barbu şi Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2), la 01:59,7.

După acest succes, Tempestini a mai făcut un pas mare spre al optulea titlu campion absolut din carieră, o performanţă pe care nu a mai reuşit-o decât Titi Aur. Clujeanul a strâns 203 puncte, în timp ce principalul să urmăritor, Barbu, are doar 164, cu două etape înainte de final. Practic, acasă, la Cluj, în următoarea etapă, Tempestini nu trebuie decât să încheie raliul în Top 5.

Marea surpriză din clasamentul general rămâne Norbert Maior, care pilotează o maşină cu configuraţie Rally4, net inferioară celor din topul clasamentului. Pilotul are 114 puncte, iar cu un rezultat bun în următoarea etapă, de la Cluj, îşi va asigura prezenţa în Top 3 la finalul sezonului. De asemenea, în octombrie, acesta se pregăteşte de etapa finală din Ungaria în Campionatul European, acolo unde e lider poate deveni primul român care câştigă un titlu continental.

Raliul Iaşului a beneficiat şi de o prezenţă internaţională importantă, cu echipaje din 5 ţări, cea mai mare surpriză fiind debutul lui Eliott Delecour, fiul legendarului pilot din WRC, Francois Delecour. Acesta a dominat autoritar la Cupa Dacia, însă un accident cu doar o probă până la final, l-a scos din joc.

Penultima etapă a sezonului, care poate decide matematic şi campionii naţionali, va avea loc pe 29-30 septembrie la Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici