Tenis: suspendare de 4 ani pentru dopaj primită de un jucător italian

ITIA i-a aplicat tenismenului Stefano Battaglino o pedeapsă identică cu cea a Simonei Halep, după ce i-a găsit urme de clostebol în analize.

218 afișări
Imaginea articolului Tenis: suspendare de 4 ani pentru dopaj primită de un jucător italian

Tenis: 4 ani descalificare pentru dopaj pentru italianul Stefano Battaglino

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat astăzi suspendarea jucătorului italian de tenis Stefano Battaglino pentru o perioadă de patru ani, exact intervalul pentru care a fost trasă pe magine Simona Halep (32 de ani).

Decizia a fost luată de un tribunal independent, în urma încălcărilor programului antidoping. Potrivit comunicatului de presă al ITIA, pe 14 septembrie 2022, cu ocazia unui turneu M15 din Maroc.

Battaglino, în vârstă de 25 de ani, a furnizat o probă de urină în timpul competiţiei, iar în analize au fost găsite urme de metaboliţi ai clostebolului, un steroid androgen anabolic aflat pe lista produselor interzise.

Audiat de un tribunal independent

Deoarece este o substanţă „nespecificată”, un rezultat analitic negativ pentru clostebol duce automat la o suspendare provizorie obligatorie, care a avut loc în februarie.

Battaglino, care a avut cel mai bun clasament ATP pe locul 760 din lume, a cerut o audiere în faţa unui tribunal independent, care a avut loc în octombrie. Jucătorul a susţinut că încălcarea sa a fost neintenţionată, cerând ca pedeapsa să-i fie redusă.

Tribunalul independent a decis că Battaglino nu a dovedit sursa clostebolului şi, prin urmare, a constatat că încălcările regulilor anti-doping au fost intenţionate.

Prin urmare, jucătorul italian a fost suspendat de la orice activitate legată de tenis timp de patru ani, începând cu 1 februarie 2023 şi până la 31 ianuarie 2027..

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici