Tenismanul rus Aslan Karatsev a scris istorie în era Open a tenisului mondial

  • Aslan Karatsev, tenismanul rus care s-a calificat marţi în semifinalele primului Grand Slam al anului, a devenit primul jucător din istorie care reuşeşte această performanţă la prima participare pe tabloul principal al unui mare premiu.
  • Rusul a mai egalat un record, vechi de 43 de ani.
836 afișări
Imaginea articolului Tenismanul rus Aslan Karatsev a scris istorie în era Open a tenisului mondial

În ciuda faptului că a câştigat în faţa unui adversar accidentat, performanţa rusului, care a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale în turnee Challenger, este una remarcabilă şi unică în era Open a tenisului mondial.

El a mai bifat marţi o bornă istorică, fiind al doilea tenismen venit din calificări care ajunge în semifinale la Melbourne, după australianul Bob Giltinan, în 1977.

Aslan Karatsev (27 ani, 114 ATP) îşi continuă parcursul de excepţie la Australian Open, cu o victorie zdrobitoare în faţa bulgarului Grigor Dimitrov (21 ATP). Karatsev s-a calificat în semifinale la Melbourne, la capătul unui meci de 2 ore şi 27 de minute, câştigat cu scorul de 2-6, 6-4, 6-1, 6-2.

În primul set nimic nu prevestea evoluţia ulterioară a meciului şi părea că de data aceasta favoritul se va impune, conform calculelor hârtiei.

Dimitrov a pierdut un prim serviciu, la 1-1, însă a făcut repede rebreak-ul, a egalat 2-2, câştigând apoi toate celelalte game-uri şi implicit şi setul (2-6).

Setul doi a avut două momente importante, când, după ce a câştigat primul game pe propriul serviciu, Dimitrov a irosit 5 mingi de break în game-ul 2 şi alte două în game-ul 4. La scorul de 2-2, cei doi şi-au cedat rând pe rând serviciul şi s-a mers capa la cap, până la 4-4. În game-ul 9, rusul a returnat bine şi a valorificat a doua şansă de a face break, închizând apoi setul cu care a egalat situaţia.

Setul 3 a fost aproape fără istoric. 6-1 pentru rus, în doar 28 de minute. Bulgarul a început să dea semne că nu este în deplinătatea capacităţilor fizice, afirmând după meci că a simţit că are dureri la spate încă de la încălzire şi că nu a putut să servească aşa cum şi-ar fi dorit.

Imediat după setul 3 Dimitrov a şi cerut intervenţia medicului, în afara arenei.

În setul 4 a devenit tot mai evident că bulgarul nu mai poate evolua la capacitate maximă. Karatsev a profitat şi s-a impus în alte 31 de minute, calificându-se în semifinale, unde îl aşteaptă un adversar de top, câştigătorul partidei Novak Djokovic (1 ATP) - Alexander Zverev (7 ATP).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici