Termenul limită pentru vânzarea Manchester United a fost prelungit pentru a doua licitaţie

  • Termenul limită pentru ultima rundă de oferte a fost stabilit miercuri la ora 21.00, dar banca comercială americană Raine a fost de acord cu o prelungire nespecificată pentru a permite părţilor interesate să îşi ajusteze propunerile.
  • O persoană care cunoaşte procesul a confirmat extinderea.
  • Persoana a vorbit sub rezerva anonimatului deoarece nu era autorizată să comenteze public.
196 afișări
Imaginea articolului Termenul limită pentru vânzarea Manchester United a fost prelungit pentru a doua licitaţie

Termenul limită pentru vânzarea Manchester United a fost prelungit pentru a doua licitaţie

Şeicul Jassim bin Hamad Al Thani şi-a subliniat intenţia de a face o a doua ofertă pentru United, iar miliardarul britanic Jim Ratcliffe este, de asemenea, aşteptat să liciteze, deşi niciunul nu a respectat termenul limită de miercuri. Ambii au depus oferte orientative luna trecută.
 
Sheikh Jassim, preşedintele Qatar Islamic Bank, a spus că doreşte să readucă clubul la vârful sportului dacă reuşeşte să cumpere actualii proprietari, familia Glazer, potrivit AP
 
Cea mai recentă ofertă a lui este gata şi va fi făcută lui Raine, a spus o altă persoană care cunoaşte procesul. Persoana a vorbit şi sub condiţia anonimatului, deoarece nu era autorizată să comenteze public.
 
Se aşteaptă ca United să devină cea mai scumpă echipă sportivă din istorie, cu preţul estimat de a ajunge până la 6 miliarde de dolari.
Sheikh Jassim şi Ratcliffe sunt singurii concurenţi care şi-au declarat public intenţia de a cumpăra de 20 de ori campioni ai ligii engleze.
Sheikh Jassim, fiul unui fost prim-ministru Qatar, a trimis o delegaţie la Manchester săptămâna trecută pentru a se întâlni cu directorii United.

„Abordare centrată pe fani”

Ratcliffe, proprietarul gigantului petrochimic INEOS, a avut, de asemenea, întâlniri cu United săptămâna trecută. Se spune că şeicul Jassim este încrezător în oferta sa de a cumpăra 100% din club şi intenţionează să investească în stadion, teren de antrenament şi echipe de joc.
 
Ratcliffe a vorbit despre intenţia sa de a adopta o abordare „centrată pe fani” ai proprietăţii, adăugând că se concentrează ca United să câştige Liga Campionilor pentru prima dată din 2008.
 
Anul trecut, Raine s-a ocupat de vânzarea lui Chelsea către Todd Boehly şi Clearlake Capital pentru aproximativ 3 miliarde de dolari. De asemenea, Denver Broncos a fost vândut anul trecut moştenitorului Walmart, Rob Walton, şi fiicei şi ginerelui său, pentru un record de 4,65 miliarde de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici