Thierry Henry recunoaşte că a atins balonul cu mâna - VIDEO

Atacantul Thierry Henry a recunoscut că a atins balonul cu mâna înainte de a-i centra lui William Gallas la faza golului egalizator al Franţei în prelungirile meciului cu Irlanda, scor 1-1, rezultat ce a adus calificarea francezilor la turneul final al Cupei Mondiale.

57 afișări
Imaginea articolului Thierry Henry recunoaşte că a atins balonul cu mâna - VIDEO

Thierry Henry recunoaşte că a atins balonul cu mâna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Da, există o mână, dar eu nu sunt arbitru. Squillaci se luptă pentru balon cu capul, eu sunt în spatele a doi irlandezi, balonul ricoşează şi îmi atinge mâna. Bineînţeles că am continuat să joc. Arbitrul nu a fluierat nimic, dar nu pot să spun că nu am atins mingea cu mâna", a spus jucătorul francez.

Întrebat dacă această fază de joc i-a afectat bucuria privind calificarea la Cupa Mondială, Thierry Henry a răspuns: "Nu, nu. Suntem calificaţi".

Thierry Henry a adăugat că faza golului din finalul meciului cu Irlanda reprezintă un "moment important", mai ales că marcatorul golului a fost prietenul său, William Gallas: "Pe William îl cunosc de mult timp. Am urmat şcoala împreună. Nu vreau să fiu nostalgic, dar ... Avem aceeaşi dată de naştere, am fost la Clairefontaine împreună. Faptul că am fost implicaţi amândoi la această fază, este un moment important. Acest gol la rămâne în istorie, dar cel mai important este că ne-am calificat".

"Mâna lui Dumnezeu", "Mâna eliberării pentru Les Bleus", "Henry oferă o mână sacră francezilor", sunt câteva dintre titlurile presei franceze, care ironizează faptul că arbitrul nu a sancţionat gestul lui Thierry Henry, dar şi jocul prestat de elevii lui Raymond Domenech.

"Salvaţi miraculos pe marginea prăpastiei graţie unui gol pătat de o mână. A fost un miracol că am supravieţuit atât de mult unei astfel de deşertăciuni, unor pase de mici copii şi temerilor unor jucători medii. Un miracol că am supravieţuit tuturor ocaziilor pe care le-au avut irlandezii în meciul cel mai aşteptat şi cel mai ratat din istoria echipei Franţei", scrie cotidianul L'Equipe după meciul dintre cele două formaţii, disputat la Paris.

"Franţa are tot interesul să lase capul jos. Au fost două ore de joc care ne-au făcut să ne dorim ca echipa noastră naţională să fie, la Cupa Mondială, demnă de «giganţii fotbalului» pe care i-a eliminat, respectiv România şi Irlanda. Două ore de joc care trebuie să-i facă pe «Albaştri» să dea dovadă de multă modestie: ei nu formează o mare echipă. De altfel, putem spune că formează o echipă? Nu mai contează însă răspunsul. Să sperăm însă că îl vor găsi până în iunie anul viitor", a mai scris L'Equipe.

"Miraculos", titrează cotidianul Le Parisien, care consideră că Franţa "s-a dovedit o echipă incredibil de apatică, incapabilă să construiască ceva care să semene a fotbal şi să lege două pase consecutive". "Să nu ne amăgim. Cupa Mondială din 2010 va fi mai dură pentru Franţa decât sinistrul Euro-2008 (n.r. - Franţa a fost eliminată în faza grupelor). Italia, Germania, Spania, Brazilia, Anglia vor fi prezente, la fel ca Argentina, Olanda şi Portugalia", mai scrie sursa citată.

Le Figaro scrie că, "fără să merite, tricolorii vor merge în Africa de Sud".

Echipa naţională a Franţei s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale din 2010, după ce a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 după prelungiri, cu reprezentativa Irlandei, în returul barajului european. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, în minutul 32, francezii reuşind egalarea prin Gallas, în minutul 103.

În tur, la Dublin, Franţa a învins, cu scorul de 1-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici