Thierry Neuville va pilota pentru Hyundai, începând din 2014

Belgianul Thierry Neuville, 25 de ani, în acest moment pe locul al doilea în clasamentul Campionatului Mondial de raliuri (WRC), după Sebastian Ogier (Volkswagen), a semnat un contract "pe mai mulţi ani" cu Hyundai, a anunţat, miercuri, constructorul sud-coreean de automobile.

75 afișări
Imaginea articolului Thierry Neuville va pilota pentru Hyundai, începând din 2014

Thierry Neuville va pilota pentru Hyundai, începând din 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Neuville, prezent de şase ori pe podium în acest an (de patru ori pe locul secund), a ales să nu-şi prelungească înţelegerea cu actuala sa echipă, M-Sport, la care pilota un Ford Fiesta RS, pentru a se alătura Hyundai, ce revine în Campionatul Mondial de raliuri începând cu 2014, cu noul model i20 WRC.

Belgianul va participa la toate cele 13 raliuri din sezonul 2014, împreună cu copilotul său Nicolas Gilsoul. El va debuta la volanul maşinii Hyunday i20 WRC, în ianuarie, la Raliul Monte Carlo.

Potriviti presei internaţionale, oficialii M-Sport s-au declarat dezamăgiţi de faptul că l-au pierdut pe Neuville şi speră acum să-l convingă pe fostul lor pilot, finlandezul Mirkko Hirvonen (Citroen), să revină la echipă. În acest caz, locul lui Hirvonen la Citroen ar fi vizat de mai mulţi piloţi, printre care Robert Kubica, Dani Sordo, Kris Meeke şi Mads Ostberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici