Thomas Bach va rata finala Cupei Mondiale FIFA de la Doha, după ce a contractat COVID-19

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, va lipsi de la finala Cupei Mondiale FIFA din acest an, care va avea loc duminică, 20 noiembrie, la Doha, între Argentina şi Franţa, ca urmare a recomandării medicale de a nu călători după ce a contractat COVID-19.

297 afișări
Imaginea articolului Thomas Bach va rata finala Cupei Mondiale FIFA de la Doha, după ce a contractat COVID-19

Thomas Bach va rata finala Cupei Mondiale FIFA de la Doha după ce a contractat COVID-19

Aceasta va fi prima finală de campionat mondial la care Bach nu a participat din 1986.

Bach a asistat la meciul de deschidere al Cupei Mondiale din acest an, pe 20 noiembrie, între gazdele Qatar şi Ecuador, dar a contractat coronavirusul în săptămâna următoare, ceea ce l-a obligat să organizeze online o serie de întâlniri în timpul Forumului Federaţiilor Internaţionale.

"Plănuisem să zbor în Qatar", a declarat Bach într-un interviu acordat ziarelor germane Stuttgarter Nachrichten şi Stuttgarter Zeitung.

"Acum, însă, la sfatul medicilor, nu voi călători până la urmă. Mi-au spus să o iau uşor după infecţie.

Este prima finală de Cupa Mondială pe care o ratez din 1986 încoace. Este greu pentru mine".

Preşedintele CIO este invitat în mod tradiţional la finala turneului emblematic al fotbalului de către omologul său de la FIFA.

La ultima finală, la Moscova, în urmă cu patru ani, când a fost invitat de Gianni Infantino, Bach a profitat de ocazie pentru a purta discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin, pentru prima dată de la acuzaţiile de dopaj instituţional la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci.

Atunci, Bach a afirmat că a venit timpul să readucă "sportul rusesc pe deplin în comunitatea sportivă internaţională" în urma scandalului.

După întâlnire, Bach s-a deplasat la stadionul Luzhniki, unde a urmărit victoria Franţei cu 4-2 în faţa Croaţiei.

El acceptase o invitaţie similară din partea predecesorului lui Infantino, Sepp Blatter, pentru a asista la finala din 2014 de la Rio de Janeiro, la un an după ce a fost ales preşedinte al CIO.

Atunci, Bach a asistat la victoria Germaniei, ţara sa, în faţa Argentinei cu 1-0.

Cu acea ocazie, el a stat lângă Putin, care se afla acolo deoarece Rusia urma să găzduiască următoarea Cupă Mondială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici