Tiger Woods divorţează după un scandal sexual şi probleme în carieră

Tiger Woods, care a anunţat luni seară că divorţează după un scandal sexual şi probleme în carieră, a depăşit toate recordurile: cel mai tânăr câştigător de Masters, cel mai tânăr număr 1 mondial, cel mai tânăr jucător de golf care a câştigat 50 de turnee în circuitul nord-american.

220 afișări
Imaginea articolului Tiger Woods divorţează după un scandal sexual şi probleme în carieră

Tiger Woods divorţează după un scandal sexual şi probleme în carieră (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Anunţul divorţului de fostul model suedez Elin Nordegren, după şase ani de căsnicie, apare ca o consecinţă logică a scandalului mediatic care s-a produs după dezvăluirea, anul trecut, a aventurilor extraconjugale ale celui mai bine plătit jucător din istorie, cu câştiguri de peste un miliard de dolari, scrie AFP.

Dirvorţul survine la puţin timp după cel mai slab rezultat din cariera sa profesionistă: penultimul loc la turneul de la Akron, Ohio.

Acest american a uimit lumea golfului în aprilie 2001, reuşind ceea ce nimeni nu mai reuşise: să devină primul sportiv ce câştigă consecutiv principalele patru turnee: US Open, British Open, USPGA în 2000 şi Mastersul în 2001.

La doar 25 de ani, el a depăşit alţi patru jucători ce reuşiseră să câştige cele patru Grand Slam-uri...însă de-a lungul carierei lor. Aflat tot în vârful carierei, Woods reuşeşte dubla la US Open, devenind al cincilea jucător care reuşeşte acest lucru.

Născut în California în 1975, Woods este fiul lui Earl, locotenent-colonel în armata americană, şi al Kultidei, născută în Thaïlanda. Părinţii săi i-au dat prenumele de Eldrick, însă tatăl său i-a spus "Tigrul" (Tiger) în semn de omagiu pentru un soldat vietnamez ce îi fusese prieten.

Earl Woods, un adevărat fan al golfului, a pus rapid crosa în mâinile fiului său. La 5 ani, Tiger apare într-o revistă de specialitate din SUA.

Licenţiat la universitatea din Stanford, în apropiere de San Francisco, el a câştigat de trei ori titlul de campion al SUA la amatori, un record.

Primul său succes la un turneu major datează din 1997 la Mastersul de la Augusta. Cu insolenţa vârstei de 21 de ani, el câştigă la o diferenţă de 12 lovituri în faţa ocupantului locului doi. Anul 1997 îl încheie pe primul loc în clasament mondial, lucru pe care niciun alt jucător atât de tânăr nu-l mai reuşise.

Desemnat jucătorul anului de nouă ori, el are în total 72 de victorii în circuitul american şi deţine toate calităţile pentru a-l detrona pe americanul Jack Nicklaus, care a acumulat de-a lungul carierei 18 victorii în marile turnee americane.

Tiger Woods devine unul dintre cei mai mediatizaţi sportivi din istorie.

Presa scrie multe rânduri despre problemele sale conjugale după accidentul de maşină de la finalul lunii noiembrie 2009. Tabloidele se ocupă doar de găsirea presupuselor numeroase amante ale sportivului. Pus la zid, el se retrage "temporar" la 11 decembrie.

Dispare apoi din viaţa publică şi pierde mulţi sponsori.

Tiger reapare la 19 februarie, la televiziune, unde cere scuze fanilor şi familiei: "Am fost infidel. Am avut aventuri. Am înselat. Şi vina îmi aparţine în întregime".

Jucătorul de golf anunţă că merge la terapie - pentru dependenţe sexuale, conform presei.

Revine pe terenul de golf în aprilie, însă are un sezon "negru", chiar dacă rămâne numărul 1 mondial. După umilitorul penultim loc de la Akron, campionul a ocupat locul 28 în campionatul PGA în urmă cu opt zile.

Luni seară, avocaţii lui Tiger şi Elin au anunţat divorţul celor doi. "Elin Nordegren şi Tiger Woods au confirmat astăzi că au divorţat", se arată în comunicatul în care se precizează că sentinţa a fost pronunţată de un tribunal din Florida.

"Suntem trişti că mariajul nostru s-a încheiat şi ne dorim reciproc tot ce este mai bun în viitor", au declarat cei doi în comunicatul citat, subliniind că vor avea custodia comună a copiilor lor, Sam Alexis (3 ani) şi Charlie Axel (1 an).

"Deşi nu mai suntem căsătoriţi, rămânem părinţii celor doi copii minunaţi şi fericirea lor a fost şi va rămâne mereu extrem de importantă pentru noi. În săptămânile şi lunile care vor veni, în care ne vom obişnui cu noua situaţie, nu va fi uşor pentru copii, de aceea viaţa noastră privată va fi principala preocupare", au menţionat cei doi.

Avocatul lui Elin a anunţat că nu vor fi oferite detalii în privinţa termenilor divorţului, însă presa americană susţine că aceasta ar urma să primească între 100 şi 500 de milioane de dolari.

(Material realizat de Luminiţa Turcu).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici