Tiger Woods donează 3 milioane de dolari pentru victimele seismului din Haiti

Jucătorul american de golf Tiger Woods a fost de acord să doneze 3 milioane de dolari fundaţiei cântăreţului haitian Wyclef Jean, în vederea creării unui spital mobil în Haiti, ţară afectată de cutremurul de 7 grade produs marţi seară, informează presa americană.

15 afișări
Imaginea articolului Tiger Woods donează 3 milioane de dolari pentru victimele seismului din Haiti

Tiger Woods donează 3 milioane de dolari pentru victimele seismului din Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiei US Magazine, magnatul hip-pop Russell Simmons a trimit mesaje pe Twitter prin care laudă iniţiativa lui Woods de a trimite în Haiti un avion având la bord echipament medical, aceasta fiind o primă parte a donaţiei sale.

"Tiger Woods face ceva extraordinar! Am înţeles că a trimis un avion cargo cu echipament medical în Haiti. Acum nu ne rămâne decât să ne rugăm", este mesajul lui Simmons.

Potrivit New York Daily News, Russell Simmons a declarat, de asemenea, că Tiger Woods intenţionează să trimită în Haiti 50 de tehnicieni medicali, pentru a crea un triaj în insula Haiti, unde s-au înregistrat între 40.000 şi 50.000 de decese în urma cutremurului.

Valoarea donaţiei lui Woods, care se confruntă cu o scădere drastică a popularităţii, după scandalul în care a fost implicat la sfârşitul anului trecut, se ridică la aproximativ 3 milioane de dolari.

În sprijinul victimelor cutremurului din Haiti s-au mobilizat mai multe personalităţi şi instituţii sportive din lume. Astfel, Liga Profesionistă nord-americană de Baseball (MLB) a promis, joi, că va dona UNICEF un milion de dolari (circa 690.000 de euro), în vederea ajutorării victimelor seismului din Haiti.

De asemenea, rutierul american Lance Armstrong a promis, joi, că va dona 250.000 de dolari victimelor cutremurului din Haiti, cel mai puternic seism înregistrat în această ţară în ultimii 200 de ani.

Între 40.000 şi 50.000 de persoane au murit şi trei milioane au fost afectate de cutremurul care a lovit marţi Haiti, conform anunţului făcut joi de Xavier Castellanos, director pentru Americi al Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici