Ţiriac: Cine e nemulţumit că Bute s-a bătut cu Mendy să facă cerere să lupte cu Klitschko

Omul de afaceri Ion Ţiriac i-a criticat, marţi, pe cei care au contestat valoarea ultimului adversar al lui Lucian Bute, Jean Paul-Mendy, sugerându-le acestora să facă o cerere ca pugilistul român să se lupte cu Vladimir sau Vitali Klitschko, chiar dacă ucrainenii sunt la altă categorie.

837 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: Cine e nemulţumit că Bute s-a bătut cu Mendy să facă cerere să lupte cu Klitschko

Ţiriac: Cine e nemulţumit că Bute s-a bătut cu Mendy să facă cerere să lupte cu Klitschko (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu nu ştiu dacă domnul Bute a boxat cu cine trebuia, dar mi se pare că este impus. L-a bătut prea repede? Păi trebuia să ridice mâinile să-şi facă un ochi umflat, o buză spartă? Acest om a apărat această centura de atâtea ori, acum să spunem că nu e bun cu cine se bate? Păi să se ducă cineva la federaţia internaţională şi să spună să se bată cu Klitschko. Dar ăla e prea greu", a spus Ţiriac.

Ţiriac consideră că Bute se gândeşte serios să mai boxeze şi altădată în România. "Orice am face, până la urmă tot în România ne întoarcem. Oricât de frumos ar fi Monte Carlo, Hawaii, Saint Tropez, tot aici ne întoarcem. Sunt sigur că domnul Bute se gândeşte foarte apăsat la asta", a mai spus el.

El consideră că România a avut de câştigat prin organizarea meciului dintre Bute şi Mendy. "Înainte ca cineva să-şi dea o părere, să facă nişte calcule. Cât a câştigat oraşul Bucureşti, cât a câştigat statul, cât s-a plătit TVA. Noi românii suntem blestemaţi. Plângem când nu avem, plângem când avem, criticăm că nu avem şi când avem ceva, buf, toată lumea începe", a menţionat Ţiriac.

Ion Ţiriac, prezent la aniversarea a 75 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Handbal, i-a criticat pe conducătorii învăţământului românesc pentru că nu au introdus câte trei ore de educaţie fizică pe săptămână. "Trebuie semănat, începând cu şcoala. Trei ore minim pe săptămână la şcoală de educaţie fizică. Dacă nu facem asta, o să intrăm în anonimat cu sportul românesc, adică segmentul cel mai avansat din ţara asta. Există o vorbă «cine n-are bătrâni să-şi cumpere». Noi avem destui bătrâni, ne lipsesc tinerii. Ce n-am semănat de 20 de ani, acum nu putem culege. Ar trebui să fie trei ore de educaţie fizică în şcoli, aşa cum s-a promis înainte de alegeri", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici