Ţiriac: E probabil ca Halep să câştige un turneu de Grand Slam dacă rămâne axată pe direcţia asta

Fostul jucător de tenis Ion Ţiriac a declarat, vineri, că Simona Halep ar putea câştiga un turneu de Grand Slam dacă va rămâne la fel de concentrată pe activitatea sportivă ca în acest an.

196 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: E probabil ca Halep să câştige un turneu de Grand Slam dacă rămâne axată pe direcţia asta

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Deocamdată, Simona Halep este doar o foarte bună jucătoare de tenis. Nu a câştigat nici Wimbledon, nici Roland Garros, nici US Open. O să le câştige? Este posibil, ba mai mult e şi probabil, dar dacă rămâne axată pe direcţia asta. Am mai văzut jucătoare care au venit în vâltoare şi după aia s-a terminat. Ei, se pare, ea nu se termină şi a venit într-un mod regulat, încet-încet", a spus Ţiriac.

Ion Ţiriac este de părere că Simona Halep are toate calităţile pentru a ajunge o jucătoare de top. "Vă rog, lăsaţi-o în pace pe fătuca asta, lăsaţi-o în pace! Ea este o foarte mare mică jucătoare. Ea ca să compenseze cu toate cele de 1,85, 1,87 cu fizicul şi viteza aia, ea trebuie să compenseze prin talent, prin muncă, prin acoperirea terenului în mod divers. Le are pe toate, dar dacă începe lumea să-i bage în cap o mie de prostii cu modă, cu treaba asta, cu nu ştiu ce... Uitaţi de primele zece şi lăsaţi-o liniştită, să-şi vadă de drumul pe care îl are în faţă sigur! Simona Halep să-şi vadă de treaba ei, iar presa din România, dacă cumva o citeşte, poate să o distrugă", a adăugat Ţiriac.

Fostul jucător de tenis a apreciat că turneul de la Sofia, unde Halep s-a calificat în faza semifinalelor, este foarte puternic, datorită prezenţei fostului lider mondial Ana Ivanovici. "Ăsta nu e Turneul Campioanelor, dar e un mare turneu cu Ana Ivanovici, fostul număr 1, care a câştigat Roland Garros. Ea are un meci foarte dificil cu australianca Stosur, dar are două meciuri dificile şi cu ea şi cu Ivanovici. Dacă le câştigă, pălăria jos, bravo, bravo, cu limite bravo şi vedem anul viitor", a menţionat Ţiriac.

Ion Ţiriac este de părere că Simona Halep nu a început încă să facă bani din tenis, deşi în acest an a câştigat peste un milion de dolari din premii. "A câştigat un milion anul ăsta. Ce înseamnă un milion? 2,5 lei. Tiger Woods a făcut 86 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, iar pe doi e Federer cu 82 de milioane. Vedetele din NBA, Formula 1, Ronaldo, Messi, sunt din a treia categorie. Tenisul e un sport cu muţi bani şi vor fi şi mai mulţi, deoarece tenismenii au sindicat, şi ca să nu facă grevă, trebuie să creştem premiile cât ţine piaţa", a completat Ţiriac.

Ion Ţiriac a precizat că nu înţelege de ce tenismenii sunt specializaţi pe probele de dublu şi de simplu, dar a menţionat că Horia Tecău este un foarte bun jucător de echipă. "Tecău este un foarte bun jucător de dublu. Eu tenisul nu îl înţeleg foarte mult. Pe vremea mea erau jucători de tenis, nu de dublu sau de simplu. Eu am fost, se pare, mai bun la dublu, pentru că am ştiut să-mi aleg partenerul sau el m-a ales pe mine, însă Tecău este un foarte bun jucător de dublu, iar dacă ia pe cineva care i se potriveşte, va avea mai mult succes. Dublul e o disciplină separată în momentul ăsta, pentru că perechea numărul 1 nu are loc între primii 100 de jucători de simplu. Mă depăşeşte lucrul acesta", a adăugat Ţiriac.

Simona Halep, numărul 14 mondial şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în semifinalele turneului de la Sofia, după ce a câştigat toate meciurile din grupă la competiţia dotată cu premii în valoare totală de 750.000 de dolari. Începând cu luna mai, Simona Halep a câştigat cinci turnee în circuitul WTA (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven şi Moscova).

Tenismanul Horia Tecău a anunţat că la finalul anului va renunţa la parteneriatul pe care îl avea cu bielorusul Max Mirnîi din cauza rezultatelor slabe înregistrate în acest sezon. Din 2014, Tecău ar urma să facă pereche cu olandezul Jean-Julien Rojer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici