Ţiriac: La conducerea federaţiilor ar trebui să vină sportivii care au renunţat de curând la carieră

Fostul jucător de tenis Ion Ţiriac a declarat, vineri, după Adunarea Generală a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, în care Camelia Potec a devenit noul preşedinte, că la conducerea forurilor sportive ar trebui să vină persoane care au renunţat de curând la activitatea competiţională.

90 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: La conducerea federaţiilor ar trebui să vină sportivii care au renunţat de curând la carieră

Ion Ţiriac (Imagine: Catalin Abagiu/ Mediafax Foto)

"De urat nu e mult de urat. O să fie foarte mult de muncă, o să fie multă organizare, pentru că deocamdată toate aceste federaţii nu sunt organizate cum trebuie. Oricare ar fi preşedintele, pentru că înotul, după părerea mea, intră într-o normalitate, adică aceşti atleţi care au făcut şi management, sunt spuma sportului, îşi iau frâiele în mâini. Am început să mă cam satur de Ţiriac, Năstase, Comăneci, Hagi, de toate treburile astea. Generaţiile astea, la gimnastică or fi Răducan, Roşu, la nataţie Camelia îşi găseşte locul, însă trebuie să-şi creeze o infrastructură, o organizare în care să ia sportul de jos. Camelia e o tânără cu acte în regulă, cu performanţe trecute şi cu un prezent confirmat după ce a făcut în acest an în federaţie. Are afacerile ei private, deci nu stă în renta aia viageră în care stau toţi sportivii. Mie nu mi-au făcut, pentru că viaţa mea a trecut deja de norma normală. Sportivii, în a doua viaţă, trebuie să facă ceva", a spus Ţiriac.

Ion Ţiriac este de părere că România trebuia să dispună de 2-3.000 de bazine până în acest moment. "Înotul şi atletismul nu sunt sporturi, sunt exerciţii fizice de masă şi de acolo trebuie să înceapă. România nu ar avea voie să aibă mai puţin de 2-3.000 de bazine, dar toată lumea mă va lua în râs. Noi nu avem două-trei cum trebuie. Dacă nu avem atâtea piste, bazine şi locuri de joacă pentru copii, o să dispărem cu totul, pentru că numai cu excepţii nu avem unde să ajungem, iar selecţia naturală este extrem de importantă", a completat Ţiriac.

Camelia Potec, campioană olimpică în 2004, la Atena, în proba de 200 de metri liber, a fost aleasă, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, post pentru care a fost unicul candidat.

Potec a fost votată în unanimitate de cei 83 de delegaţi prezenţi la Adunarea Generală de la Hotelul Intercontinental din Capitală.

Camelia Potec îi succede în funcţie lui Viorel Păunescu, care va fi preşedinte de onoare al forului.

Potec, în vârstă de 31 de ani, are în palmares, pe lângă aurul olimpic din 2004, două medalii de bronz la Campionatele Mondiale (2001 - 200 m liber; 2009 - 1.500 m liber) şi patru medalii de aur, trei de argint şi zece de bronz la Campionatele Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici