Ţiriac, mulţumit că alegerile s-au desfăşurat fără incidente

Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, luni seară, la Poiana Braşov, că este mulţumit de faptul că alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Tenis (FRT) s-au desfăşurat în mod democratic şi fără incidente.

11 afișări
Imaginea articolului Ţiriac, mulţumit că alegerile s-au desfăşurat fără incidente

Ţiriac, mulţumit că alegerile s-au desfăşurat fără incidente (Imagine: George Călin/Mediafax Foto)

"Uite că se pot face şi alegeri democratice. Sincer, nu cred că prezenţa mea şi a lui Ilie (n.r. - Năstase) a făcut ca lucrurile să se desfăşoare într-o manieră civilizată, fără incidente. Faptul că a fost în sală o delegaţie de rang înalt de la Ministerul Tineretului şi Sportului a făcut ca această adunare generală să fie făcută pe un făgaş normal. Eu am mulţumit tuturor că mi-au permis accesul în sală, dar arogant ca de obicei, o să spun că acest sport îmi aparţine mie şi am dreptul acesta. Eu m-am născut în acest sport şi o să mor probabil tot în acest sport", a spus Ţiriac.

Ion Ţiriac este convins că noua conducere a Federaţiei Române de Tenis îşi va da seama abia de acum înainte de greul care va urma.

"În afară de Pană, pe care îl ştiu mai puţin, am vorbit cu toţi candidaţii, dar serios vă spun, cred că cei care au cîşltigat se vor trezi din euforia de acum şi îşi vor da seama ce îi aşteaptă. Nu este deloc uşor şi cred că trebuie să fie conştienţi de acest lucru. E dureros ca o ţară de 22 de milioane de locuitori să nu fie în stare să organizeze un meci de Cupa Davis fără să primească derogări. Aşa ceva nu se poate...", a afirmat omul de afaceri.

Ion Ţiriac a mai spus, cu regret, că este pentru prima dată când se "înclină în faţa sportului", dar trebuie să spună că acest domeniu nu este prioritar dacă se ţine cont de situaţia în care este România.

"Este pentru prima dată de când mă ştiu când mă văd nevoit să mă înclin în faţa sportului şi să spun că nu este prioritar. Şi astăzi, şi mâine, şi la anul, în situaţia în care se găseşte România, sportul va rămîne orfan. În aceste condiţii, Federaţia Română de Tenis trebuie să se hotărească dacă este privată sau nu, pentru că ori eşti mumă, ori eşti ciumă. Nu se poate ambele...", a încheiat Ţiriac.

Fosta jucătoare Ruxandra Dragomir este noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, după ce a câştigat alegerile desfăşurate la Poiana Braşov, în turul doi, în faţa lui Aurel Muntean.

Citeşte şi:

Ruxandra Dragomir, noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis

Năstase: O să fim tot o federaţie fără bani

Segărceanu: Dacă nu ar fi candidat Aurel Muntean aş fi avut mai multe şanse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici