Ţiriac: România trebuie în acest moment să o ia de la început în tenis

Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, duminică, după finala BCR Open, că România trebuie să o ia de la început în tenis, deoarece deocamdată are doar 2-3 jucători mai buni, şi a precizat că şi-ar fi dorit ca turneul de la Bucureşti să fie câştigat de un român.

18 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: România trebuie în acest moment să o ia de la început în tenis

Ţiriac: România trebuie în acest moment să o ia de la început în tenis (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"România trebuie în acest moment să o ia de la început, pentru că deocamdată mergem doar cu ce avem, 3-4 jucători mai buni. În momentul în care o să avem ceva ca lumea între 12 şi 14 ani, atunci vom putea spera că în câţiva ani vom avea şi noi un nivel mult mai ridicat. Asta este situaţia acum şi nu prea avem ce să facem. Pentru noi ar fi fost cel mai mare cadou să oferim trofeul unui jucător român care să câştige de trei ori BCR Open. Sperăm ca până la urmă să-l dăm măcar o dată unui român", a spus Ţiriac.

Ion Ţiriac a precizat că este puţin probabil ca argentinianul Juan Ignacio Chela, câştigătorul turneului, să joace împotriva României în Cupa Davis. "Chela este un jucător foarte bun al Argentinei, însă el este din linia a doua, a treia sau a patra. Argentina are jucători foarte buni şi puternici, chiar dacă în acest an l-au pierdut pe Del Potro, care s-a accidentat. Mi-e greu să cred că îl vom vedea pe Chela în Cupa Davis împotriva României. Oricum, echipa noastră merită toate felicitările pentru revenirea în Grupa Mondială, după ce au reuşit să pornească de jos, din grupa a doua", a menţionat el.

Ţiriac a participat alături de Ilie Năstase şi de organizatorul turneului, Bogdan Enoiu, la festivitatea de premiere a competiţiei de la Bucureşti.

"Mă bucur foarte mult că văd tot mai mulţi oameni în tribune, ceea ce este extraordinar. Sper să vedem acest public şi în anii următori, mai ales că ni s-au făcut promisiuni că această bază va fi renovată de BNR", s-a adresat Ion Ţiriac publicului prezent la Arenele BNR.

Tenismanul argentinian Juan Ignacio Chela, cap de serie numărul 4, a câştigat, duminică, turneul BCR Open România, după ce l-a învins în finală pe spaniolul Pablo Andujar, (numărul 105 ATP), venit din calificări, scor 7-5, 6-1.

Echipa de Cupa Davis a României va întâlni, în deplasare, formaţia Argentinei, în primul tur din 2011 al Grupei Mondiale. România în barajul pentru Grupa Mondială de Ecuador.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici