Ţiriac: Sportul românesc trăieşte doar prin excepţii

Fostul preşedinte al Comitetului Olimpic Român, Ion Ţiriac, a declarat, marţi, că sportul românesc trăieşte doar din excepţii şi a precizat că fostul secretar general al COR, Dan Popper, are dreptate doar din punct de vedere matematic când a afirmat că România nu va lua nicio medalie olimpică de aur.

41 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: Sportul românesc trăieşte doar prin excepţii

Ţiriac: Sportul românesc trăieşte doar prin excepţii (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"După părerea mea există excepţii, trăim doar prin excepţii. Nu am semănat nimic, astfel că nu avem ce culege. Din punct de vedere matematic, Popper are dreptate, practic nu prea are. Dacă nu faci oaze, atunci tineretul se va duce doar pe internet, iPad, şi nu către sport", a spus Ţiriac, după Adunarea Generală Ordinară a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Ion Ţiriac consideră că Ministerele Educaţiei, Sănătăţii şi Muncii ar trebui să investească bani în centre olimpice.

"Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii ar trebui să semene. Treaba cu comitetele olimpice locale trebuie rezolvată, centrele olimpice de juniori trebuie să ia juniorul gata făcut, pentru ca la 11-13 ani să ştie deja care e specializarea unui sportiv", a adăugat Ţiriac.

Fostul secretar general al COR, Dan Popper, a declarat, joi, că delegaţia României va obţine la ediţia din 2012 a Jocurilor Olimpice de la Atena o medalie de aur doar întâmplător, în timp ce preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, l-a contrazis.

"După părerea mea, România poate să ia o medalie de aur întâmplător la toate sporturile la Jocurile Olimpice de la Londra. Sportul nu mai reprezintă nimic, cei îndreptăţiţi nu îl mai ajută cu nimic, s-au schimbat atât de multe. Este un moment prielnic pentru a face o selecţie la toate sporturile, pentru că lumea este săracă acum şi aşa îi poţi atrage pe copii la sport", a spus Popper.

În sprijinul afirmaţiilor sale, Popper a adus pariul pe care l-a făcut cu fostul preşedinte al COR, Ion Ţiriac, înaintea Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004. Atunci, Popper a declarat că România va obţine peste 18 medalii, în timp ce Ţiriac a mizat pe mai puţine. Palmaresul României la acea ediţie a fost de 19 medalii (8 de aur, 5 de argint şi 6 de bronz). "La Jocurile Olimpice de la Atena am făcut un pariu cu Ion Ţiriac. Dacă eu pierdeam, îi dădeam salariul meu pe o lună, dacă eu câştigam, atunci primeam de la Ţiriac salariul meu pe un an de la COR. Am câştigat şi l-am primit. I-am zis ca la Londra să caute România după locul 50 în clasamentul pe medalii", a subliniat Popper.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici