Titlul mondial în F1 va fi acordat pilotului care a câştigat cele mai multe curse

Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) a decis, marţi, ca titlul de campion mondial în Formula 1 să fie atribuit, începând din 2009, pilotului care a câştigat cele mai multe curse.

17 afișări
Imaginea articolului Titlul mondial în F1 va fi acordat pilotului care a câştigat cele mai multe curse

Lewis Hamilton, campion mondial în 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consiliul Mondial a acceptat propunerea FOM (Formula One Management, societate care administrează drepturile F1) de a decerna titlul mondial pilotului care va câştiga cele mai multe curse în timpul sezonului. Dacă doi piloţi sau mai mulţi termină cu acelaşi număr de victorii, titlul va fi atribuit celui care a câştigat cele mai multe puncte, după actualul barem 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1", se arată într-un comunicat al FIA.

Restul clasamentului, de la locul doi la ultima poziţiei, va fi calculat în raport cu numărul de puncte, aşa cum s-a făcut şi până acum.

Consiliul Mondial a respins propunerea lui Bernie Ecclestone de a acorda medalii primilor trei clasaţi în fiecare cursă. De asemenea, a fost respinsă şi propunerea Asociaţiei Echipelor din Formula 1 (FOTA) de modificare a baremurilor de puncte şi trecerea la sistemul 12 puncte (locul 1) - 9 puncte (locul doi) - 7 puncte (locul trei) - 5 puncte (locul patru) - 4 puncte (locul cinci) - 3 puncte (locul şase) - 2 puncte (locul şapte) - 1 puncte (locul opt).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici