TOKYO 2020: MOTIVUL pentru care două sportive de triatlon au fost descalificate IMEDIAT după ce au trecut de linia de sosire | FOTO, VIDEO

Sportivele din Marea Britanie, Jess Learmonth şi Georgia Taylor Brown, au fost descalificate din cursa pentru calificarea la Tokyo 2020, după ce au ajuns la linia de sosire ţinându-se de mână.

7368 afișări
Imaginea articolului TOKYO 2020: MOTIVUL pentru care două sportive de triatlon au fost descalificate IMEDIAT după ce au trecut de linia de sosire | FOTO, VIDEO

Două sportive de triatlon au fost descalificate din cursa pentru calificarea la Tokyo 2020 | FOTO, VIDEO

Iniţial, Learmonth a fost declarată câştigătoare, la photo-finish, însă ulterior atât ea, cât şi Taylor Brown au fost descalificate pentru că au încălcat o regulă a cursei.

Cele două sportive au depus o contestaţie, însă aceasta a fost respinsă. Astfel, sportiva Flora Duffy a fost declarată câştigătoare. Pe locul doi s-a clasat italianca Alice Betto, iar pe locul trei a urcat Vicky Holland, compatrioata celor două sportive descalificate.

Jess Learmonth s-a aflat în frunte, încă de la porţiunea de înot. Jess Learmonth şi Georgia Taylor Brown au alergat una lângă cealaltă până la linia de sosire, încălcând regula 2.11.f a Uniunii Triatlonului Internaţional care spune: ”Atleţii care plănuiesc să ajungă la linia de sosire în acelaşi timp, când nu a fost făcut niciun efort să se departajeze timpii celor doi, vor fi descalificaţi”.

Porţiunea de alergare a cursei a fost redusă de la 10 km la 5 km, din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Organizatorii au montat corturi cu aer condiţionat şi pulverizatoare de apă pentru a combate căldura.

Vicky Holland, câştigătoarea locul trei, a declarat: ”Chiar îmi pare rău pentru Jess şi pentru Georgia pentru că au făcut o cursă excepţională şi cred că meritau primele două locuri. Nu ştiu cum Federaţia Britanică de Triatlon vor alege acum. Nu aş vrea să fiu în locul lor.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici