Tokyo este în carantină, dar japonezii vor spectatori în tribune la Jocurile Olimpice

  • Seiko Hashimoto a declarat că Japonia ia în calcul prezenţa fanilor la JO.
  • Şefa comitetului de organizare ar vrea ca măcar unele arene să aibă spectatori.
  • Experţii niponi în boli infecţioase cred că această măsură ar fi inoportună.
  • Voluntarii de la Jocurile Olimpice au început campania de vaccinare.
1063 afișări
Imaginea articolului Tokyo este în carantină, dar japonezii vor spectatori în tribune la Jocurile Olimpice

Tokyo este în carantină, dar japonezii vor spectatori în tribune la Jocurile Olimpice

Seiko Hashimoto, şefa comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice, doreşte ca fanii să poată fi prezenţi la Tokyo. Ea a declarat că studiază posibilitatea ca 50% din capacitatea unei arene sau maximum 10 mii de fani să asiste la probele olimpice.

Tokyo este încă în carantină, iar experţii în boli infecţioase şi-au manifestat reticenţa cu privire la oportunitatea ca suporterii de pe glob să vină în Japonia. 

„50% din capacitate sau 10 mii de oameni, chiar dacă înţeleg că ne-au fost cerute măsuri stricte pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice. Luăm în calcul şi părerea experţilor, vom analiza, iar apoi vom decide (n.r. – numărul de spectatori)”, a comentat Hashimoto.

Voluntarii Jocurilor Olimpice au mers la unul dintre centrele de vaccinare din Tokyo, pentru a-şi primi doză iniţială de Pfizer. 

„Am fost puţin îngrijorat, dar m-am gândit să iau măsurile necesare pentru a mă feri de infecţie. Aşa că, în loc să fiu anxios cu privire la pandemie, am venit să mă vaccinez, aşa că acum pot munci liniştit”, a spus Chika Hirai, voluntar la Jocurile Olimpice.

Comitetul Internaţional Olimpic a furnizat doze Pfizer pentru 40.000 persoane, inclusiv personalul din aeroporturi, jurnalişti locali şi arbitri olimpici. În Japonia, campania de vaccinare s-a accelerat recent, peste 6% din populaţie primind ambele doze.

În această săptămână, sportivii au fost avertizaţi că pot fi excluşi de la Jocuri dacă încalcă regulile privind purtarea măştilor sau efectuarea testelor cotidiene. Organizatorii se confruntă acum cu o decizie dificilă, de a autoriza sau nu prezenţa spectatorilor locali în arenele olimpice.

Un grup de experţi medicali a estimat că ar fi mai sigur dacă Jocurile se vor disputa cu porţile închise: „Absenţa spectatorilor va crea un risc mai mic în termeni de propagare a infecţiei în interiorul arenelor. Credem că acest lucru ar fi ideal''.

Comitetul de organizare Tokyo 2020 a anunţat, vineri, că va reduce în continuare numărul persoanelor din străinătate care vin în Japonia pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice la circa 53.000, dintre care 15.500 sunt sportivi. Cifra iniţială era de 177.000, care includea oficiali, sponsori şi jurnalişti printre alţii.

Olimpiada de vară are loc în perioada 23 iulie - 8 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici