Tokyo, Madrid şi Istanbul rămân în cursa pentru organizarea JO 2020, Baku şi Doha au fost excluse

Oraşele Tokyo, Madrid şi Istanbul au fost alese, miercuri, la Quebec, de Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) să continue cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2012, în timp ce Baku şi Doha au fost eliminate.

149 afișări
Imaginea articolului Tokyo, Madrid şi Istanbul rămân în cursa pentru organizarea JO 2020, Baku şi Doha au fost excluse

Tokyo, Madrid şi Istanbul rămân în cursa pentru organizarea JO 2020, Baku şi Doha au fost excluse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru această primă etapă de selecţie, CIO s-a bazat pe dosarul de candidatură şi pe raportul experţilor comitetului. Dar nu în totalitate. Dacă raportul grupului de lucru 2020, care a servit ca bază de decizie a Comietului Executiv al CIO, a recomandat eliminarea oraşului Baku, a acordat în schimb excelente referinţe tehnice dosarului oraşului Doha, căruia i s-a permis să organizeze Jocurile în afara perioadei estivale.

"Această autorizare nu este un cec în alb", a comentat Gilbert Felli, directorul JO din cadrul CIO, pentru a motiva decizia forului olimpic, "bazată pe alte criterii".

Comentând acceptarea candidaturii Madridului, afectat de criza economică din Spania, Felli a declarat că aceste oraş, aflat pentru a treia oară în cursa pentru organizarea JO, posedă deja aproape în totalitate infrastructura necesară şi nu prezintă alte riscuri majore.

Tokyo şi Madrid au candidat şi pentru organziarea JO-2016, care a fost obţinută de Rio de Janeiro, în timp ce Istanbulul a candidat de patru ori consecutiv între 2000 şi 2012.

Oraşele Doha şi Baku au fost eliminate şi din cursa pentru JO-2016.

Dintre cele trei candidaturi reţinute, Madridul a obţinut cele mai multe aprecieri, urmat de Tokyo şi în final de Istanbul.

Desemnarea oraşului gazdă va avea loc în septembrie 2013, la Buenos Aires.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici