Tolontan: "Dacă Gică Popescu vrea să ne dea în judecată, e dreptul lui. Va pierde procesul"

Cătălin Tolontan, redactor-şef GSP, a declarat pentru MEDIAFAX, după ce Gică Popescu a spus că va da în judecată GSP şi Adevărul pentru prejudiciu de imagine, că este dreptul fostului fotbalist să facă acest lucru, dar că "va pierde procesul", deoarece GSP a tratat cazul cu "discernământ".

29 afișări
Imaginea articolului Tolontan: "Dacă Gică Popescu vrea să ne dea în judecată, e dreptul lui. Va pierde procesul"

Tolontan: "Dacă Gică Popescu vrea să ne dea în judecată, e dreptul lui. Va pierde procesul" (Imagine: Mediafax Foto)

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a făcut plângere penală împotriva lui Mihail Bumbeş, cel care a dat publicităţii rapoarte din dosarul său la CNSAS, şi că apoi va acţiona în instanţă publicaţiile Adevărul şi Gazeta Sporturilor (GSP) şi redactori care au scris despre acest caz.

"Gazeta Sporturilor a tratat acest caz cu discernământ. Încă de la primul număr şi, apoi, de fiecare dată, colegul meu Justin Gafiuc a scris că din acele note reiese că Popescu NU a făcut poliţie politică. Că NU există un angajament semnat de el. Că există, însă, acele note, pe care chiar CNSAS le-a validat, şi că ele sunt benigne. Dacă Gică Popescu vrea să ne dea în judecată pentru asta, e dreptul lui. Va pierde procesul", a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Tolontan.

"Singura modalitate prin care îmi pot face dreptate este justiţia. La 8 iulie, s-a depus la Tribunalului Sectorului 1 plângerea penală împotriva domnului Bumbeş (n.r. - Mihail Bumbeş), care va trebui să plătească pentru ce a făcut. Voi chema în instanţă şi cele două ziare Adevărul şi Gazeta Sporturilor, precum şi mai mulţi redactori care s-au grăbit să afirme că Gică Popescu a fost colaborator al Securităţii, pentru că este singura posibilitate ca acest prejudiciu de imagine să fie îndreptat. Am suferit foarte mult, pentru că au fost ecouri incredibile în străinătate, a fost un prejudiciu de imagine brutal. Iar dreptatea nu poate veni decât printr-un proces în instanţă", a spus Gheorghe Popescu.

Popescu a prezentat în cadrul conferinţei de presă dosarul său din arhivele CNSAS, precum şi documentul CNSAS care atestă că nu a colaborat cu fosta Securitate.

"Acesta este dosarul pe care eu l-am primit de la CNSAS acum trei săptămâni. Din punctul meu de vedere, nu este un dosar, sunt lucruri banale. În 30-40 la sută din el sunt rapoarte ale ofiţerilor de Securitate din acel moment şi sunt foarte multe lucruri şi neconcordanţe. CNSAS a dat verdicul de necolaborator al Securităţii după studierea dosarului", a adăugat Popescu.

În ediţiile de luni, 29 iunie 2009, ale cotidianelor Adevărul şi Gazeta Sporturilor se relata că fostul internaţional Gheorghe Popescu a dat informări despre colegii săi în perioada 1986-1989, el figurând în dosarul privind activitatea sa de informator al Securităţii cu numele conspirativ de "Petrescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici