Tommy Haas, la victoria cu numărul 500 din carieră

Tenismenul german Tommy Haas l-a învins, joi, cu scorul de 6-4, 6-2, pe americanul Jesse Levine, în turul doi al turneului de la Viena şi a obţinut astfel victoria cu numărul 500 în carieră şi totodată calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

130 afișări
Imaginea articolului Tommy Haas, la victoria cu numărul 500 din carieră

Tommy Haas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Haas a devenit al patrulea jucător în activitate care atinge această cifră, după elveţianul Roger Federer (871 de victorii), spaniolul Rafael Nadal (583 de victorii) şi australianul Leyton Hewitt (566 de victorii), şi el 38-lea din era Open.

"Am sperat să ating 500 de victorii, era obiectivul meu de la începutul anului. Această realizare are o mare importanţă. Să-mi ating obiectivul la Viena, turneu pe care l-am câştigat în 2001, este de asemenea ceva special. Drumul a fost lung şi greu. În aprilie, aveam undeva pe la 472 de victorii şi ştiam că îmi va fi dificil să mai câştig 27-28 de meciuri. Dar am jucat bine şi acum sunt mândru de ce am realizat", a declarat jucătorul în vârstă de 34 de ani, aflat din 1996 în circuitul profesionist de tenis.

După succesul înregistrat, organizatorii turneului de la Viena l-au prezentat pe Haas, locul 20 ATP, într-un Fiat 500 retro. Jucătorul a anunţat că se simte bine şi nu are de gând să se retragă, urmând a evolua pe tot parcursul anului viitor.

Recordul de victorii îl deţine americanul Jummy Connors (1243), el fiind urmat de cehul Ivan Lendl (1071), de argentinianul Guillermo Vilas (23) şi de americanul John McEnroe (875).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici