Tonali, de la Newcastle, suspendat 10 luni pentru infracţiuni legate de pariuri

Mijlocaşul echipei Newcastle United, Sandro Tonali, a fost suspendat din fotbal pentru 10 luni din cauza încălcării regulilor privind pariurile la meciurile din Italia, a anunţat joi şeful Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC).

77 afișări
Imaginea articolului Tonali, de la Newcastle, suspendat 10 luni pentru infracţiuni legate de pariuri

Tonali, de la Newcastle, suspendat 10 luni pentru infracţiuni legate de pariuri

Tonali, care s-a alăturat în acest an echipei Newcastle de la AC Milan, trebuie, de asemenea, să participe la şedinţe de tratament pentru jucătorii cu probleme şi să ţină o serie de dezbateri despre experienţa sa pe o perioadă de încă opt luni, ca parte a unui acord cu FIGC.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei, care este de aşteptat să se aplice şi în fotbalul internaţional, a fost confirmat de preşedintele FIGC, Gabriele Gravina. Această suspendare îl va exclude pe Tonali pentru tot restul sezonului şi pentru turneul Euro 2024 din vara anului viitor, în cazul în care Italia se califică.

Tonali, în vârstă de 23 de ani, este cel mai important jucător de profil prins într-un scandal de pariuri care zguduie fotbalul italian. Agentul său a declarat că suferă de o dependenţă de jocuri de noroc.

Mijlocaşul a ajuns la Newcastle de la AC Milan în iulie pentru o sumă de 70 de milioane de euro, o sumă record pentru un jucător italian.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea celor de la Newcastle. Tonali a fost rezervă în meciul pierdut miercuri seară pe teren propriu cu Borussia Dortmund, în Liga Campionilor, scor 1-0, în faţa Borussiei Dortmund.

Autorităţile juridice şi sportive au investigat utilizarea platformelor ilegale de pariuri de către jucătorii de fotbal din Italia.

Mijlocaşul Nicolo Fagioli de la Juventus a acceptat o interdicţie de şapte luni ca parte a unei înţelegeri cu FIGC, după ce a recunoscut că are probleme cu jocurile de noroc.

Gravina, de la FIGC, a apărat sistemul de negociere a pledoariei folosit pentru a trata rapid aceste cazuri şi a reduce sancţiunile mai severe care ar fi putut fi aplicate.

"Regulile stabilesc un anumit număr de ani de sancţiuni, negocierea este permisă, la fel ca şi circumstanţele atenuante", a declarat el reporterilor.

"Băieţii au fost incredibil de cooperanţi, aşa că vom continua să respectăm regulile aşa cum sunt ele stabilite", a adăugat el.

Mijlocaşul italian al lui Aston Villa, Nicolo Zaniolo, asistă, de asemenea, autorităţile în ancheta lor privind presupuse activităţi ilegale de pariuri, a anunţat clubul din Premier League săptămâna trecută.

Zaniolo şi Tonali au părăsit lotul Italiei înainte de meciurile de calificare la Euro 2024 din această lună, după ce jucătorii au fost informaţi de implicarea lor într-o anchetă a procurorilor din Torino.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici