Top 10 Forbes - Federer, cel mai bine plătit jucător de tenis în 2022, în ciuda absenţei de un an

Fostul număr unu mondial Roger Federer şi-a păstrat locul în fruntea listei celor mai bine plătiţi jucători de tenis din lume pentru al 17-lea an, în ciuda faptului că nu a jucat niciun meci timp de aproape 14 luni, a dezvăluit Forbes.

287 afișări
Imaginea articolului Top 10 Forbes - Federer, cel mai bine plătit jucător de tenis în 2022, în ciuda absenţei de un an

Roger Federer, Facebook

Federer, în vârstă de 41 de ani, nu a mai jucat de la Wimbledon, anul trecut, după ce a suferit o nouă operaţie la genunchi.

Cu toate acestea, câştigătorul a 20 de Grand Slam-uri a încasat în ultimele 12 luni aproximativ 90 de milioane de dolari înainte de taxe şi onorarii ale agenţilor, ajungând în fruntea listei, banii provenind din „sponsorizări, apariţii şi alte activităţi comerciale".

Japoneza Naomi Osaka, deţinătoare a patru trofee la turnee majore, se află pe locul al doilea pe listă, după ce a câştigat aproximativ 56,2 milioane de dolari în ultimul an.

Jucătoarea de 24 de ani a lansat în iunie o nouă companie media în parteneriat cu cvadruplul campion NBA LeBron James şi o nouă agenţie sportivă.

Ea este cea mai bine plătită jucătoare de tenis, câştigând mai mult decât Serena Williams, de 23 de ori câştigătoare de Grand Slam, care se va retrage după US Open, care începe săptămâna viitoare.

Williams a câştigat 35,1 milioane de dolari în acest an, devansându-i pe foştii lideri mondiali la masculin Rafa Nadal (31,4 milioane de dolari) şi Novak Djokovic (27,1 milioane de dolari).

Campioana de la US Open, Emma Răducanu, a debutat pe listă după ce a intrat în lumea vedetelor anul trecut, când a devenit prima jucătoare calificată din Era Open care a cucerit un titlu de Grand Slam.

Adolescenta britanică este a şasea pe listă, cu 21,1 milioane de dolari, în timp ce campionul U.S. Open şi numărul unu mondial ATP, Daniil Medvedev, este al şaptelea, cu 19,3 milioane de dolari.

Kei Nishikori (13,2 milioane de dolari) şi Venus Williams (12 milioane de dolari) ocupă locurile opt şi nouă, în timp ce tânăra vedetă spaniolă Carlos Alcaraz (10,9 milioane de dolari) încheie topul 10.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
federer,
forbes,
osaka

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici