Topul cluburilor din Liga I cu cele mai mari pierderi

12 cluburi din Liga I au înregistrat pierderi în 2010. Dacă excludem Urziceniul, care a dispărut, obţinem doar cinci cluburi care au avut o balanţă financiar-contabilă pozitivă anul trecut.

397 afișări
Imaginea articolului Topul cluburilor din Liga I cu cele mai mari pierderi

Topul cluburilor din Liga I cu cele mai mari pierderi (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax Foto)

Campioana pierderilor financiare pe anul trecut este Rapid, deşi George Copos se prezintă drept un afacerist abil. Mai mult, Rapid este campioană la mare distanţă. Surse din interiorul clubului susţin că este vorba de aproximativ şapte milioane de euro ca deficit pentru anul trecut, scrie prosport.ro.

Rapid a provocat 24% din totalul pierderilor pe Liga I, la mare distanţă de a doua clasată. Aceasta este U Craiova şi, după ea, imediat, Steaua lui Gigi Becali. Dacă adăugăm şi pierderile acumulate anul trecut de Vaslui şi de Timişoara, obţinem o cifră sugestivă: 86% din pierderile înregistrate de Liga I au fost acumulate de doar cinci cluburi: Rapid, U Craiova, Steaua, Vaslui şi Timişoara.

Echipele cu pierderile cele mai mari în 2010 (procent din totalul pierderilor Ligii I)

  • Rapid (24%)

  • Craiova(17%)

  • Steaua(16%)

  • Vaslui(15%)

  • Poli Timişoara (14%)

TOTAL: 86%

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici